Českou herní platformu Gamee kupuje hongkongská Animoca
zdroj: gamee

Českou herní platformu Gamee kupuje hongkongská Animoca

4. 7. 2020 9:26 | Byznys | autor: Šárka Tmějová |

Zdá se, že žádné české herní studio nezůstane opravdu českým navždycky. Warhorse už patří rakouskému Deep Silveru, Facebook zase loni převzal Beat Games. Mobilní Geewu letos v únoru koupil americký AppLovin. Nedávno se vyrojily o odkupu největší tuzemské herní firmy Bohemia Interactive čínským Tencentem, které se ukázaly jako nepravdivé, webová a mobilní herní platforma Gamee má ale skutečně nové asijské majitele.

Zakladatelka firmy Božena Řežáb o tom informovala na svém LinkedIn. Neprozradila napřímo, za kolik hongkongská Animoca Brands Gamee koupila, podle oficiální tiskové zprávy nového vlastníka jde o akvizici v hodnotě přibližně 5 milionů eur (asi 133 milionů korun).

Nejde ovšem o hotovostní transakci, 4 miliony eur má být v akciích kupujícího, 1 milion pak ve formě earn-out v hotovosti nebo v akciích dle plnění obchodních výsledků.

Animoca Brands chce platformu využít k vydávání her pro sociální sítě a prohlížeče. Společnost se zabývá především výrobou reklamních a licencovaných her pro výrobce hraček: Mattel, Snoopy, Power Rangers nebo Garfield.

Gamee za uplynulých pět let od vzniku zaznamenalo přes 4 miliardy odehraných her, měsíčně eviduje přes 1,3 milionu aktivních hráčů. Platforma si na začátku stanovila cíl stát se herní sociální sítí. Animoca si pak od akvizice slibuje primárně rozšíření hráčského publika svých prohlížečových her.

„Součástí Animoca Brands jsme se stali, abychom se stali silnějšími a získali partnera, se kterým můžeme stavět báječné produkty,“ píše Božena Řežáb. „Sdílíme společně vizi, jak by budoucnost herní zábavy a technologií měla vypadat.“ Podle vyjádření Řežáb pro Forbes šle o pouhou výměnu akcionářů, na personální skladbě firmy se nic nemění a ona zůstává v jejím čele.

Nejnovější články