Boj čistého proti zfetovaným. Survival hru We Happy Few můžete podpořit na Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Boj čistého proti zfetovaným. Survival hru We Happy Few můžete podpořit na Kickstarteru

5. 6. 2015 14:55 | Novinky | autor: Adam Homola |

Rozesmátou roguelike hru We Happy Few představili tvůrci teprve nedávno a už nabízí nejenom čtvrt hodiny dlouhé video přímo s hraní, ale hlavně Kickstarter kampaň. Bez vaší podpory se zkrátka do dystopického města Wellington Wells tak, jak si ho vysnili tvůrci, nedostanete. Vývojáři chtějí ale rozumných 250 tisíc dolarů a momentálně už vybrali přes 60, takže to snad problém nebude.

Pokud se We Happy Few podaří zafinancovat, měla by z toho vzejít roguelike hra s otevřeným světem městečka Wellington Wells a jeho nejbližšího okolí. V něm půjde dělat spoustu věcí, ale hlavním úkolem je přežít. Vývojáři tady nedělají klasickou akční adventuru. Ve hře máte jeden jediný život a jakmile vás něco nebo někdo sejme, je definitivní konec a musíte začít zase od píky.

We Happy Frew se odehrává v roce 1964 v Anglii, což tvůrcům poskytuje spoustu inspiračního materiálu. Vizuální styl a vůbec celé prostředí se od dobového zasazení ale jen odráží směrem k dystopické vizi, kde jsou všichni zdrogovaní štěstím a radostí. Vy na droze Joy nejste, a proto jste pro všechny feťáky (= běžné občany) podezřelí. Proto je potřeba používat stealth nebo klidně i souboje, abyste přežili.

Když půjde do tuhého, můžete klidně utéct, nebo si v nouzi pilulku Joy dát. Pak bude všechno nádherné, růžové a vy z obliga. Jenže Joy za chvíli vyprchá, což s sebou nese negativní efekty na váš hlad i žízeň. Přesně tak v We Happy Few musíte pít a jíst, jinak se daleko nedostanete. Ve městě jsou skryté bunkry, které můžete použít jako svá útočiště a místa pro craftování.

Kickstarter We Happy Few má poněkud jiný účel než v případě her, které by bez peněz od hráčů vůbec nevznikly. Jde o to, že vývojáři peníze na hru mají a pro její dokončení Kickstarter nepotřebují. Žádají je od hráčů, aby mohli hru pořádně vyleštit.

We Happy Few zdroj: tisková zpráva

V praxi to má fungovat tak, že pokud se vybere 250 tisíc dolarů, vývoj hry se protáhne o dva až tři měsíce tzv. komunitně zaměřeného vývoje. Pokud se vybere víc, může se na hře pracovat déle, aby se všechno doladilo a vylepšilo tak, jak káže původní autorská vize. Ta ale není kompatibilní se standardním rozpočtem studia, proto se vývojáři obrátili na Kickstarter.

Datum vydání a platformy, na kterých hra vyjde, jsou nejasné. Zatím víme o PC (pouze Windows) a o tom, že konzolové verze zvažují, ale pokud by na ně mělo dojít, bylo by to až později. Datum vydání také závisí na vybrané částce. Obecně řečeno se počítá s příštím rokem, ale kdyby se na vývoj We Happy Few vybraly třeba dva miliony dolarů, posune se vydání o více než jen pár měsíců.

zdroj: Archiv

"Zcela upřímně: nejraději bychom si řekli ještě o víc, ale nechceme vypadat chamtivě. Zároveň ale víte, za co platíte. Můžeme vám slíbit, že 100 % všech prostředků z Kickstarteru (kromě daní a poplatků) půjde do vývoje hry," napsali na Kickstarteru tvůrci. I kdyby to tedy náhodou nedopadlo, tak si We Happy Few stejně zahrajeme. Jen by bohužel nebyla tak vymazlená, jako by měla být po úspěšném Kickstarteru.

Nejnovější články