Analytik představil zásadní prvky nového Battlefieldu. Vývojáři kontrují špagetami
zdroj: Electronic Arts

Analytik představil zásadní prvky nového Battlefieldu. Vývojáři kontrují špagetami

29. 3. 2021 10:14 | Novinky | autor: Pavel Makal |

O tom, že letos na podzim dostaneme další díl série Battlefield, víme už nějaký čas. Změnit by to mohla snad jen koronavirová pandemie. V případě podobně zásadního titulu pro podzimní portfolio EA nicméně předpokládám, že tomu tak nebude.

Existenci hry potvrdil výkonný ředitel společnosti Andrew Wilson na listopadové prezentaci finančních výsledků vydavatelství. Kromě obligátních poznámek o revoluční technické podobě či bezprecedentní velikosti map toho o novém Battlefieldu ovšem mnoho nevíme.

Italský analytik Roberto Serrano se ovšem nyní na Twitteru podělil se seznamem prvků, které by měla nové iterace obsahovat. Většina z nich není nikterak objevná, ostatně masivní bitvy na delší i kratší vzdálenosti tak nějak od série čekáme, zmiňuje ale také zasazení do moderní doby (poslední dva díly se odehrávaly v první, respektive druhé světové válce), novou úroveň zničitelnosti prostředí a až 128 hráčů na jedné mapě (tedy dvojnásobek aktuálního maxima). Tolik hráčů si ovšem spolu zároveň zahraje pouze na PC a nové generaci konzolí.

Mimo to bychom se zjara příštího roku měli dočkat F2P battle royale režimu. Že by se v DICE nepoučili z neúspěchu Firestormu pro Battlefield V

Na Serranův tweet kupodivu zareagoval samotný oficiální účet Battlefieldu, ovšem pouze mírně dětinským seznamem zábavných faktů o špagetách. Žádného potvrzení či vyvrácení jsme se tedy samozřejmě nedočkali, opakované zvěsti nicméně hovoří o tom, že by k plnému představení hry mělo dojít již velmi brzy. Ještě v průběhu jara bychom se měli dozvědět, jestli půjde o šestý číslovaný díl, nebo o spin-off.

Nejnovější články