Alespoň někdo nepropouští. Tvůrci Helldivers 2 nutně potřebují posily
zdroj: Foto: PlayStation

Alespoň někdo nepropouští. Tvůrci Helldivers 2 nutně potřebují posily

15. 2. 2024 11:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pokračování satirické sci-fi střílečky Helldivers 2 zaznamenalo možná až překvapivě úspěšný start. Překonalo počáteční technické potíže a s více než 150 tisíci současně hrajícími lidmi se zasloužilo o nový rekord mezi hrami od Sony na Steamu.  

Studio Arrowhead teď kuje železo, dokud je žhavé a aktivně nabírá nové zaměstnance. Hledá „další úžasné vývojáře“, kteří by posílili tým a pomohli s jeho plány na dodatečný obsah, a zároveň slibuje brzké odhalení časové osy chystaných novinek. 

Výzvu k zapojení zkušených vývojářů a vývojářek do týmu osobně vede šéf Arrowhead a kreativní ředitel hry Helldivers 2, Johan Pilestedt. Zatímco studio pilně řeší počáteční technické problémy (včetně potíží s přihlašováním, kapacitou serverů, postupem a odměnami), zároveň se připravuje na masivní rozšiřování obsahové stránky. 

Díky silnému startu, solidní hráčské základně a neodmyslitelným přednostem akční hratelnosti mají Helldivers 2 solidní základy pro poměrně zářnou budoucnost. Pokud se jim tedy ovšem podaří obsadit poptávané pozice a sypat do hry hromady nového obsahu, aby se lidem jen tak neomrzela. Zrovna v segmentu online stříleček je konkurence velká a dnes už nestačí jen a pouze vydat dobrou hru, je potřeba ji neustále rozšiřovat.

Snaha tvůrců nabrat rychle nové posily je navíc sympatickým zábleskem světla v jinak zrovna potemnělém herním průmyslu, kde se od loňského roku propouští neskutečným způsobem. Arrowhead, společně ale třeba i s tvůrci Palworldu, studiem Pocketpair, jsou jedni z mála viditelných vývojářů, kteří naopak nutně potřebují nabírat.

Mimochodem, Pavlovu recenzi Helldivers 2 můžete čekat už dnes.

Nejnovější články