Kvalita her na Xbox 360 zatím prý nic moc
zdroj: tisková zpráva

Kvalita her na Xbox 360 zatím prý nic moc

27. 10. 2005 23:23 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Redaktoři bulvárního Inquireru se vydali prozkoumat kvalitu her na konzoli Microsoft Xbox 360, které byly dostupné v prezentačních kioscích amerického obchodního řetězce Wal-Mart.

Ačkoliv se Microsoft snažil přesvědčit veřejnost o výhodách hlavního procesoru Xboxu 360, majícího tři jádra a schopného zpracovávat až šest softwarových vláken současně, realita prý poněkud kulhá za očekáváním.
Všechny předběžně prezentované hry na Xbox 360 ve Wal-Mart byly totiž, jak jinak, single thread aplikace. Zjednodušeně řečeno, výkonnostní potenciál hardwaru byl využitý pouze z jedné šestiny. A druhým nemilým zjištěním byla grafická stránka prezentovaných titulů, kdy údajně byla vidět hranatost každého pixelu. Nutno konstatovat, že se u narychlo spíchnutých dílek ani nic jiného, než velmi slabá grafika, očekávat nedalo a nedá.

Vývojáři her budou muset nějakým způsobem naplnit naděje, které jsou do konzolí nové generace vkládány. Ať už Microsoftem, Sony, Nintendem a v neposlední řadě zástupem fanoušků a hráčů. Ve vlastním zájmu. Otázka ale je, jestli to půjde nějakou bezbolestnou a rychlou cestou, když nedostali dev.kity dostatečně brzy. A odpověď je prozaické: nepůjde. Problém není v tom, že by toho vývojáři nebyli schopni, i když programovat hru pro tři jádra bude nejspíš o nervy, ale v tom, že pravděpodobně nebudou chtít. Když totiž půjde hru udělat single-thread, i za tu cenu, že se sleví tu či onde na detailech, viditelnosti, rozlehlosti levelů a tak dále, půjdou zřejmě cestou toho nejmenšího odporu. Jaký to bude mít vliv na kvalitu, se lze jen těžko dohadovat...

zdroj: TheInq

cappy

Nejnovější články