Naši špióni odhalili, že rozšíření La Résistance pro Hearts of Iron IV vyjde už za měsíc
zdroj: tisková zpráva

Naši špióni odhalili, že rozšíření La Résistance pro Hearts of Iron IV vyjde už za měsíc

24. 1. 2020 17:28 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jeden moudrý muž kdysi řekl, že válka se nikdy nezmění. Možná to platí ve skutečnosti, ale na počítačích ke změnám dochází s každým dalším dodatkem. Grand strategie Hearts of Iron IV od Paradoxu se příští měsíc dočká nového rozšíření, které se zaměří na špionáž a odboj.

Název rozšíření La Résistance jednoznačně poukazuje na Francii, a je tedy dosti zavádějící. V novém DLC sice najdete nový strom národního zaměření pro Svobodnou Francii a Vichistickou Francii, ale podobného obohacení se dočkají i státy Španělska a Portugalska, kde v prvním dojde na občanskou válku a ve druhém se můžete soustředit na budování námořnictva nebo pomoct s nepokoji u sousedů.

V čem ale název nelže, je zaměření se na různé odboje druhé světové války. Ty můžete vést sami, nebo v nich podporovat spojence všemi možnými způsoby a prostředky. Jedním z prostředků budou tajní agenti, které si vychováte ve vlastní agentuře, vyšlete za nepřátelskou linii a získáte tak nad protivníky značnou výhodu. Pokud se tedy neprozradí a nevrátí se po kouskách.

Ale to, že někdo bude čelit vaší špionáži, musí nutně znamenat, že jste sami její obětí. Takže budete trénovat i obranu proti únikům informací. Se špióny se zároveň domluvíte s odboji na tom, kdo zastoupí místo po zneškodnění nepohodlného cíle. Snad vyberete někoho lepšího a nedostanete se vyčerpávající spirály.

zdroj: Archiv

Špionáž ještě podpoří výzvědné jednotky, které pro vás zmapují oblasti z ptačí perspektivy a obrněná vozidla vám pomohou s potlačením odboje, pokud se rozhodnete stát či se jednoduše ocitnete na této straně barikády. A jako třešnička na dortu je dešifrování utajené komunikace mezi nepřáteli, což vám zajistí moment překvapení.

Rozšíření La Résistance dorazí do Hearts of Iron IV 25. února. Pokud vám chybí některé z předchozích rozšíření, případně ještě nemáte ani základní hru, na Steamu je najdete v různých slevách od 33 do 66 procent. Mezitím Humble Bundle nabízí za velmi příznivou cenu Europa Universalis IV se 17 DLC a snad ještě letos se dočkáme stolní hry podle Hearts of Iron IV.

Nejnovější články