Na konci prázdnin prověří vaše myšlení The Turing Test
zdroj: tisková zpráva

Na konci prázdnin prověří vaše myšlení The Turing Test

25. 7. 2016 11:51 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

V logické adventuře The Turing Test se vžijete do role astronautky a vědkyně Avy Turing a už na konci srpna a to na Xbox One a X360. Tvůrci Pneuma: Breath of Life a Battalion 1944 vydali příběhový trailer a spolu s tím oznámili také datum vydání – 30 srpna. Název hry jasně odkazuje na Alana Turinga, jednu z klíčových osobností vývoje počítačů a tvůrce Turingova stroje i Turignova testu určeného k rozpoznávání umělé inteligence. To bude také klíčovou složkou zápletky této hry.

Rozlišení mezi umělou a lidskou inteligencí je předmětem Turingova testu, který dal i jméno hře.Testování zde probíhá za pomocí řady oddělených místností proložených logickými hádankami a puzzly, které dokáže překonat jen člověk. 

O příběhu nová ukázka sice nehovoří, spatřit ale v ní ovšem každopádně můžete takzvaný EMT (Energy Manipulation Tool), což je nástroj pro přenášení energie z jednoho předmětu do druhého. Tím je možné ovládat stroje poháněné umělou inteligencí a jednotlivé prvky testovacích místností, čímž řešíte jednotlivé hádanky.

Hra vychází ve spolupráci se Square Enix Collective a s programem ID@Xbox, což jsou služby pomáhající nadějným nezávislým titulům. Zatím tomu však bude pouze na Xbox One a na PC, vydání na konkurenční PS4 zatím oznámeno nebylo.

zdroj: Archiv

Nejnovější články