Atari kupuje studio Nightdive, které dělá na remaku System Shocku
zdroj: Foto: se svolením Nightdive Studios / System Shock

Atari kupuje studio Nightdive, které dělá na remaku System Shocku

24. 3. 2023 13:20 | Byznys | autor: Jakub Malchárek |

Atari kupuje Nightdive Studios, vývojáře chystaného remaku System Shock (který byl nedávno odložený na konec května). Nightdive se zaměřují na remaky a remastery kultovních her z přelomu tisíciletí jako například Shadow Man, Blood, Wizardry a adventura Blade Runner. Za akvizici, která má být dokončená do konce dubna, Atari zaplatilo 10 milionů dolarů (v přepočtu přes 220 milionů korun).

Studio si pak může přijít na dalších 10 milionů dolarů v následujících třech letech, pokud firma dosáhne stanovených cílů. Pro Atari je nákup Nightdive logický. Společnost se totiž soustředí převážně na retro hraní, když vydává třeba modernizovanou ikonickou konzoli Atari VCS a staromilské tituly jako Rollercoaster Tycoon nebo Asteroids.

„Úspěšné a prověřené retro portfolio Nightdive zapadá do naší strategie a jsem plně přesvědčený o tom, že jejich talent, technologie a duševní vlastnictví se bude podílet na úspěchu Atari,“ uvedl ředitel legendární herní společnosti Wade Rosen.

Byť v Nightdive mají z nákupu radost a akvizici považují za velké vítězství, reakce fanoušků už tak nadšené nejsou. V komentářích například často poukazují na některá selhání Atari a přílišnou hamižnost. Firma například k 50letému výročí spustila vlastní NFT projekt nebo kšiltovky s reproduktorem

Nejvyhlíženější projekt Nightdive je momentálně remaku System Shock, který má po několika odkladech datum vydání 30. května. Modernizace kultovního sci-fi hororu vyjde na PC a obou generacích konzolí PlayStation a Xbox.

Nejnovější články