První názory na Mirrors Edge
zdroj: tisková zpráva

První názory na Mirrors Edge

10. 11. 2008 8:08 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

„Podařilo se něco, co doposud žádné akci – udělat z akrobatických sekvencí nejzábavnější část hry.“

Obrázek zdroj: tisková zpráva Na amerických univerzitách se začínají objevovat policejní plakáty s tváří hledané asijské dívky. Zatknuta má být pro vyhýbání se zadržení, ozbrojené přepadení a nezákonný přenos dat, považována je za extrémně nebezpečnou...Její jméno je Faith. Co se děje? Ále, to jen EA zahájilo virální reklamní kampaň na svůj nejnovější titul. Ano, tento týden na trh přijde přelomová akce Mirrors Edge, která podle prvních hodnocení nechce vybočit z řady podzimních „must-have“ titulů. Ve vůbec první recenzi si od britského Oficiálního PS3 Magazínu vysloužila skvělých 9/10 a k tomu ještě cenu Zlatou hvězdu.

Tou hlavní věcí, kterou si autor recenze pochvaluje, je fakt, že ME se podařilo něco, co doposud žádné FPS – udělat z akrobatických sekvencí nejzábavnější část hry. ME prý dává hráči díky svému jednoduchému a intuitivnímu ovládání skutečný pocit volnosti. Veškeré akce na sebe plynule navazují a v podstatě nic vás nenutí, abyste kdekoliv zbytečně zastavovali. A že je před čím utíkat – jediná pauza tváří v tvář nemilosrdné policii často znamená rychlý konec.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Hra se podle OPS3 skládá ze tří dobře vyvážených složek. V první Faith čelí samotnému prostředí, v druhé utíká před pronásledovateli, ve třetí pak sama dostane do rukou pušku a následuje odplata. Ta poslední je nejobyčejnější, hráči však přináší příjemné chvilky, které zpestřují časté adrenalinové úprky. Ani střílení ovšem není takové, jak jsme na něj zvyklí – zamířit je prý zatraceně těžká práce, natož ještě za běhu. Údery a kopy se nakonec prý stanou vaší nejoblíbenější zbraní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ve všem tom adrenalinu by ale prý byla chyba zapomenout obdivovat i prostředí. Jeho barevná stylizace a monumentální městská architektura je dle názoru autora OPS3 druhým největším plusem. Červeně zvýrazněné objekty pomáhají nováčkům na každém kroku v orientaci, zkušenější zase ocení možnost je vypnout. Akrobacie sice prý ke konci začne zavánět stereotypem, hru lze „naštěstí“ dohrát zhruba za osm hodin, takže nuda nemá šanci. A vše prý zachraňuje solidní znovuhratelnost, zvláště díky nahánění rekordů ostatních hráčů, což prý je velmi návykové.

Podtrženo sečteno: "Nic jako Mirrors Edge jste ještě nikdy nehráli a měli byste se postarat, aby se tak stalo," aspoň to tvrdí časopis OPS3. Další plátek podobného typu, Oficiální Xbox Magazín, udělil známku 95% a chválí brilantní smysl pro pohyb sladěný s hratelností, díky němuž si máte připadat jako skutečný běžec. Jako jediný zápor uvádí nemožnost ukládat pozici kdykoliv, což často vede k frustraci při opakovaném snažení. A konečně v poslední zatím dostupné recenzi (embargo však vyprší až za pár dnů) dostala hra 8/10 od australského GamePlayeru, který vyzdvihuje inteligentní ovládání a inovativní nápad, ale vadí mu rovněž metoda pokus-omyl při skákání a podivný závěr.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Mirrors Edge vyjde pro PS3 a X360 toto úterý v USA a v pátek v Evropě, PC verze je plánována na zimu 2009 - více v dojmech z dema a předešlém zpravodajství.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
Znovuhratelnost Mirrors Edge  [6.11.2008 13:13 - jd]
Přesvědčte se o Mirrors Edge v demu  [31.10.2008 14:14 - jd]
Třetí mise z Mirrors Edge  [27.10.2008 12:12 - levis]
zdroj: Official PS3 Magazin, OXM Kotaku.com, on-mirrors-edge.com

campercz

Nejnovější články