Běh na čas v Mirrors Edge
zdroj: tisková zpráva

Běh na čas v Mirrors Edge

8. 10. 2008 13:13 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Představení nového módu Time Trial a o důvodech posunutého vydání PC verze. + TRAILER SE ZAKLADATELEM PARKOURU

Jelikož se vydání očekávaného Mirror’s Edge úprkem blíží, na povrch vyplouvají další a další zajímavé novinky. Jednou z nich je bližší představení lákavého Time Trial módu. Autoři v podstatě vzali singleplayerové levely a sestříhali vhodné části do jednotlivých „závodních“ levelů. Na nich se pak hráči budou pokoušet zlomit časový rekord. Budou přitom mít spoustu možnosti v tom, kudy se z bodu A do bodu B dostat – platí však, že čím krkolomnější, tím rychlejší. A samozřejmě náročnější na ovládání...

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázky

Tvůrci přiznávají, že Time Trial vznikl především v zájmu znovuhratelnosti. Designéři si dali tu práci, že pro každý level vypracovali desítky různých cest, a tak logicky nechtěli, aby hráči v singleplayer hře prostě vybrali tu nejjednodušší. „Je skvělé, jakou výzvu Time Trial přináší,“ říká vývojář z EA DICE. „Abyste docílili toho nejlepšího času, musíte se vydat cestami, které budou obnášet použití komplexnějších pohybů a triků. Hra vás tak donutí, abyste se zlepšovali.“

Jak ale hráče donutit, aby je zlepšování bavilo? Jednoduše – při hraní Time Trialu se vám na obrazovce objeví červený obrys postavy (obdoba ghostu v např. závodních hrách), ukazující, jak level proběhl hráč s rekordním časem. Pakliže sami vytvoříte rekord, můžete ho nahrát na internet, ostatní hráči si ho stáhnou a budou se snažit předběhnout vaši postavu. Velkou výzvou bude například pokořit čas Sebastiena Foucana, jednoho ze zakladatelů samotného parkouru, který se svými živými vložkami účinkuje i v novém, velmi povedeném traileru, v němž skáče po střechách Stockholmu, sprintuje skrz open-space kanceláře tvůrců a končí na gauči před konzolí ;)

zdroj: Archiv


Mirrors Edge time-trial trailer

Dále DICE uveřejnili informace o soundtracku. Role producentů a textařů se ujali zkušení Rami Yacoub a Arnthor Birgisson, kteří jsou známí díky své spolupráci se zpěvačkami jako Pink, Britney Spears či Kelis (jejich songy vynesly těmto interpretkám nejedno umístění v hitparádách). Podmanivé hlavní téma nazvané „Still Alive“, populární z trailerů (poslechněte si zde), pochází od talentované švédské zpěvačky Lisy Miskovsky. O remixy se pak postaraly hvězdy jako Paul van Dyk, Junkie XL, Teddybears, Armand Van Helden a další. Soundtrack se dostane na pulty obchodů 11. listopadu, tedy v den severoamerického vydání.

Autoři se jinak vyjádřili k tomu, proč toho zatím neukázali ze hry příliš (i když to je dost relativní, někdo může ty tři čtyři kompletní levely považovat za až moc). Přijde jim zkrátka nefér vůči hráčům, kteří si hru koupí, že by již před vydáním znali nazpaměť veškeré její levely. Což je jistě chvályhodné, víme ostatně, jak to dopadlo třeba s Half-Life 2, který už ve výsledku neskrýval skoro žádná překvapení. Poslední informace se pak týká důvodů zpoždění PC verze. Zatímco konzolový Mirrors Edge je již v podstatě hotový, odsunuli DICE vydání pro počítače na zimu: "Chceme z PC verze udělat co nejlepší hru, jak to je jen možné, a abychom z ní měli dobrý pocit. Rozhodli jsme se proto strávit více času tím, abychom toho docílii."

zdroj: Archiv


Mirrors Edge stormdrains alternative routes trailer

Mirror’s Edge pro Xbox 360 a PS3 vyjde celosvětově 14. listopadu, PC verze se objeví v zimě 2009 – více v našem předchozím zpravodajství:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:
Nesnadný zrod originálního Mirrors Edge  [29.9.2008 13:13 - campercz]
Mirrors Edge dvakrát na videu  [27.9.2008 19:19 - levis]
Alternativní trasy v Mirrors Edge  [3.9.2008 15:15 - levis]
zdroj: Shacknews, IGN, VG247

campercz

Nejnovější články