Nominacím na IAA vládne Red Dead Redemption
zdroj: tisková zpráva

Nominacím na IAA vládne Red Dead Redemption

20. 1. 2011 11:02 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Academy of Interactive Arts & Sciences založená v roce 1996 už čtrnáctým rokem vyhlašuje své ceny v oblasti herní zábavy a letošek není výjimkou.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Čtrnáctý ročník Interactive Achievement Awards se nese v duchu koltu a prérie, protože hned devět nominací má Red Dead Redemption, čímž se jen potvrzuje, jak výjimečný tenhle western od Rockstaru byl. V nominacích ovšem najdeme hned několik zajímavostí. Kupříkladu potěší na nejlepší hru nominovaní Angry Birds HD. Nominace sympatického Enslaved: Odyssey to West v oblasti herní režie a Limbo ve stejné kategorii. To zabodovalo nominačně hned několikrát.

Zajímavé je, že se v oblasti her pro handheldy neprosadil poslední Metal Gear Solid, naopak potěšující je přítomnost Valkyria Chronicles II pro PSP. Že se dostane na mnoho drobných her, potvrzují kategorie jako casual game nebo family game, což můžete brát i jako případné doporučení v oněch oblastech. V oblasti postav trochu zaráží, že byl za Mass Effect 2 nominován jen mužský Shepard, zajímá je nominace Tycha Findlaye za StarCraft 2 a Opičáka za Enslaved. Celý seznam nominovaných můžete najít zde. Oznámeno již bylo, že ocenění za celoživotní dílo dostanou zakladatelé BioWare, Greg Zeschuk a Ray Muzyka. K vyhlášení cen dojde 10. února. A koho byste v rámci jednotlivých kategorií ocenili vy?

Nejnovější články