Nolan potvrdil videoherní adaptaci Inception
zdroj: tisková zpráva

Nolan potvrdil videoherní adaptaci Inception

1. 12. 2010 11:29 | Téma | autor: Petr Poláček |

Christopher Nolan hovořil o převedení svého letního hitu Inception (Počátek) do videoherní...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Christopher Nolan hovořil o převedení svého letního hitu Inception (Počátek) do videoherní podoby už letos v září – tehdy však v rovině nejasného záměru a snad i přání. To všechno se ale velmi rychle podařilo zformulovat do jasného plánu a Nolan tak mohl pro Entertainment Weekly potvrdit, že videoherní Inception má zelenou a v současné době na tomto projektu pracuje s týmem spolupracovníků.

Zároveň však nebyl prozatím schopen podat o hře přesnější informace, zřejmě ještě ani nepadlo rozhodnutí, o jaký žánr půjde a jakým způsobem se hra k filmové předloze postaví: alternativní příběh ve stejném světě, přímočarý akční titul, rozmáchlý online projekt spojující různé světy s realitou jako centrálním hubem...možností je spousta.

Nolan však žádnou z nich prozatím ani nejmenoval a přidržel se své, již několikrát prezentované, mantry: „Hry (jako médium) jsem chtěl vždycky prozkoumat,“ což si bude moci splnit. Jen aby se z této vlaštovky nestal unavený pták, který postupně chcípne na nezájem, tak jako jsme toho byly svědky u několik videoherních projektů, jejichž iniciátorem byl někdo z oblasti filmu.

Nejnovější články