The Island: The Earthling podle Strugackých
zdroj: tisková zpráva

The Island: The Earthling podle Strugackých

16. 6. 2005 16:16 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Ruští vývojáři v poslední době už několikrát sáhli pro inspiraci do románů bratří Strugackých a tak je tomu i v případě nově odhalené first-person adventury s názvem The Island: The Earthling.

Její předlohou se stalo konkrétně dílo Obydlený ostrov. Vývojem této hry se zabývá studio STEP Creative Group, vydávat ji bude Akella. Ale na to si ještě počkáte, protože se počítá až se třetím čtvrtletím příštího roku. Bohužel ani obrázky vám zatím ještě nemůžeme nabídnout, ale na ty ještě čas. Každopádně tvůrci slibují panoramatické prostředí a fotorealistickou grafiku, takže se asi bude nač těšit.

Příběh prý bude rozdělen do deseti epizod, v jejichž rámci navštívíte okolo stovky unikátních lokací. Odehrávat se to bude za časů prosperity lidské rasy a dobývání vesmíru piloty FSG (Free Search Group). Hlavním hrdinou hry bude Maxim Kammerer (mohli jste se s ním setkat také v knihách Vlny ztišují vítr, Miliardu let před koncem světa a Brouk v mraveništi). Ten se ocitne uvězněn na neznámé planetě Sarkash, neboť pár minut po přistání zde je jeho loď zničena. Jak se ukáže, planetu obývají lidé, jejichž technologická vyspělost je zhruba na úrovni našeho 20. století. Zdlouhavá atomová válka měla za následek zničení zdejší ekologie a ti, kteří přežili, proto strádají. Těžce nastolený mír je velmi křehký a jaksi záhadný, což Maxim musí právě rozlousknout. Jak se o to bude snažit, postupně projde vojenskou službou, připojí se k rebelům a setká se i s mutanty.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články