Dragon Age Origins představeno
zdroj: tisková zpráva

Dragon Age Origins představeno

14. 7. 2008 15:15 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

BioWare se vrací ke kořenům s hrou pro milovníky stylu Baldur's Gate - čtěte detaily o soubojích a volnosti!

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Trvalo to čtyři roky od jeho oznámení, ale po sobotním traileru dnes EA se vší slávou oficiálně oznámili temné fantasy RPG Dragon Age Origins, aneb následovníka legendárního Baldur's Gate od těch nejpovolanějších vývojářů v žánru, totiž BioWare. Ti slibují návrat k rpgčkovým kořenům, chytlavý příběh přecpaný emocemi, věrohodné postavy a spoustu dalšího, na co jsme si u jejich kousků už zbykli.

Již tradičně budete ovládat celou partu bojovníků, přičemž v soubojích proti hordám nepřátel a obrovským potvorám nejčastěji uplatníte zvláštní schopnosti jednotlivých postav a magie. Budete moci protivníka zasypat zničujícími kouzly, která budou nabírat na intenzitě s používáním komb. Samozřejmostí je i přizpůsobení postav, přičemž zkušenostní bodíky se budou tentokrát investovat do kouzel, talentu a skillů.

Volnost je slíbená i co do samotného příběhu, kdy si budete moci sami vybrat, s kým se spojíte a proti komu napříč hrou potáhnete (což pochopitelně vyústí v několik různých konců). A abyste lépe pochopili herní svět, budou součástí hry i tzv. Origins neboli původní příběhy, předcházející samotnému ději hry. A to, jak v nich uspějete, bude mít vliv i na pozdější vývoj vašich postav.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mezi dnes uvolněnými obrázky najdete i jeden přímo ze hry (a ne z filmečků), který dává tušit podobu interface. Zachován zůstal izometrický pohled shora, v pravém horním rohu najdete minimapku s ukazateli rozmístění nepřátel a spojenců, přičemž modely jednotlivých postaviček (žlutý kruh coby označení těch vybraných) budou mít před sebou jemně nažloutlou barvou naznačené spektrum toho, kam až dohlédnou. Vlevo nahoře pak najdete pohyblivými 3D modely reprezentované ikony postaviček, přičemž tu zabitou poznáte podle vybledlé šedé. Každý obrázek rámují dva kruhové ukazatele, červený pro zdraví, modrý pro manu.

A pokud ani to nestačí, na závěr pak mírně upravený sobotní trailer, sice postavený na stejném motivu (totiž krátké rozprávce o tom, jestli králův plán na obranu pevnosti zafunguje), ale tentokrát s vypuštěním vlků na nepřátele, zapálenými šípy a nakonec i ohnivými koulemi na konci, tzn. bez závěrečné bestie, která lemovala konec původního traileru. Netřeba znovu připomínat, že celá scéna pochází přímo z herního enginu..

zdroj: Archiv


Dragon Age Origins E3 2008 trailer #2

Dragon Age Origins vyjde pro PC začátkem příštího roku - více v starších článcích:

E3 videa: Dragon Age, Fallout 3, Dawn of War 2  [12.7.2008 08:08 - levis]
Fantasy RPG Dragon Age se připomíná  [3.11.2006 11:11 - korgull]
Dark Fall II, Colin McRae Rally 2005, Dragon Age  [15.5.2004 10:34 - korgull]
Nová RPG od BioWare - Dragon Age  [13.5.2004 17:25 - korgull]
zdroj: PR, IGN & Dragon Age Central

levis

Nejnovější články