Battlefield: Bad Company - první ukázky a info
zdroj: tisková zpráva

Battlefield: Bad Company - první ukázky a info

21. 8. 2006 12:12 | Preview | autor: Redakce Games.cz |

Singleplayerová next-gen střílečka se má pyšnit prostředím zničitelným z 90% procent. Update: i pro PC!

Dosud nejpropracovanější singleplayerový zážitek v sérii - tak ocejchovali redaktoři amerického časopisu Game Informer nové pokračování Battlefieldu, které před pár dny odhalili ve svém aktuálním čísle. Ve hře, chystané exkluzivně pro PS3 a X360, nemá chybět ani multiplayer, ale narozdíl od BF: Modern Combat nebude středem pozornosti. To je bohužel vše, co se zatím oficiálně ví, a tak pouze můžeme dle názvu Bad Company více či méně úspěšně odhadovat, co se asi stane zápletkou příběhu. Dnešní nápovědou budiž premiérové obrázky, z nichž ty první dva zřejmě nepochází přímo ze hry, nýbrž z nějakého filmečku. Nejmodernější výbava vojáků, kteří v dobré náladě letí do akce helikoptérou, vypovídá o zasazení do současnosti. Ozbrojené vozidlo Hummer zaparkované na lesní cestě zase prozrazuje zapojení americké armády do zdejšího válečného konfliktu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Neznámou zůstává herní engine, který bude určitě jiný než v Battlefield 2 / 2142. Mohl by jím být jak Unreal 3.0, který Electronic Arts před pár dny licencovali od Epicu, tak teoreticky možná i CryEngine2 technologie, o jejímž využití mimo vlastní tituly Cryteku se nedávno hovořilo, stejně jako o snaze o její budoucí portování na PS3. Druhá varianta by byla docela logická vzhledem k vizuální vyspělosti Crysis, všeobecně uznávaném za nejhezčí FPS, přestože některé fanstránky považují sázku na jistotu v podobě UE 3.0 za hotovou věc. Battlefield: Bad Company vyjde někdy v druhé polovině příštího roku.

Update 15:00 - tak nám ani jeden tip nevyšel :) Hra, nyní už oficiálně oznámená, totiž poběží na úplně novém enginu Frostbite, interně vyvinutém v dílnách švédských Digtal Illusions. Bojiště má být prvně v historii z 90% zničitelné, má podléhat neustálým proměnám a hráč i nepřátelé, disponující totální svobodou pohybu, se všemu budou muset průběžně přizpůsobovat, což zaručí nikdy se neopakující herní situace. Náplní BF: Bad Company se stanou údery za nepřátelskými liniemi, kde budete se svým týmem námezdních žoldáků riskovat životy při honbě za výdělkem a vykonávání pomsty, což má doprovázet černý humor.

Update 22.8. - Digital Illusions oficiálně uvedli, že Battlefield: Bad Company vznikne i ve verzích pro PC a PSP, o nichž se dozvíme bližší informace později.
zdroj: GameInformer, GF, vlastní

jd

Nejnovější články