Arkáda Broforce chce být jako Stalloneovi Postradatelní
zdroj: tisková zpráva

Arkáda Broforce chce být jako Stalloneovi Postradatelní

27. 6. 2013 12:23 | Preview | autor: Ladislav Loukota |

Nikoliv ropa nebo zlato, ale nostalgie je nyní snad tou nejvýnosnější surovinou pod sluncem. Opět se to potvrzuje u nezávislé střílečky Broforce, kterou prý lze nejlépe popsat slovy "herní ekvivalent Postradatelných". Ve skutečnosti 3D střílečka Broforce čerpá o fous více z akčních filmů přelomu 80. a 90. let, než z dobových automatovek. Ďábelská akce však svými retro kvalitami nejednomu připomene krvákovou Hotline Miami.

Broforce je popisovaná jako hypernásilná a z boku viděná hopsačka, přičemž jedním z taháků je i zničitelné prostředí (to je u hopsaček už však celkem normální), kooperativní mód nebo editor map. O něco zapeklitěji už zní zápletka – hrdinové dobových akčních blockbusterů tu utvoří jednotku Broforce, aby zachránili svět od satanského vesmírného teroristického bankéře... Nezbývá mi než apelovat na vývojáře, aby si ho střihl Lernon Wells, záporák Bennet z Komanda, který tu Arnoldovi tak učaroval.

...

Titul mají pod palcem jihoafričtí Free Lives, přičemž na Ludum Dare 23, což je ta soutěž, jíž obvykle nevěnujete pozornost, hra vyhrála první cenu v kategorii "Humor". Momentálně se Broforce snaží vehementně procpat mezi vyvolené na Greenlight. Výbušnou greenlightí stránku hry najdete tady, domovský web vývojářů Free Lives, plný sebeuspokojujících citací novinářů píšících o jejich dílech, pak tady. Broforce má aktuálně venku i hratelnou verzi, takže se o jeho kvalitách lze přesvědčit i na vlastní kůži.

Nejnovější články