V multiplayerovém hororu The Flock vás ochrání světlo
zdroj: tisková zpráva

V multiplayerovém hororu The Flock vás ochrání světlo

31. 5. 2013 13:44 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pořádných hororových her není nikdy dost. V AAA sféře se přiklánějí spíše k akci, a tak si musíme vystačit s indie scénou, která ale poslední dobou produkuje čím dál zajímavější věci. Po Slenderovi a netradičně pojatém Among the Sleep přichází na scénu The Flock. Ten půjde na horor trochu netradičně přes multiplayer. The Flock bude asymetrická multiplayerová hra viděná z pohledu první osoby, postavená kolem napětí. Zapomeňte na nějaké střílení monster, tady půjde o světlo.

Základní mechanika může připomínat některé multiplayerové střílečky kombinované se světelnými hrátkami v Alanu Wakeovi. V The Flock všichni začínají jako příšery Flock a jejích úkolem je najít Light Artefact. Jakmile tenhle artefakt najdete, může se ho zmocnit pouze jeden hráč. Držitel artefaktu se stane Carrierem, a pokud si ho udrží dostatečně dlouhou dobu, vyhrál.

Ostatní Flockové po vás přirozeně půjdou a vy se nebudete bránit brokovnicí nebo tradičními zbraněmi, ale právě oním artefatkem. Ten bude vyzařovat světlo, kterým nepřátele usmažíte během vteřinky. Jejich obranou bude jednoduché zastavení se na místě - pokud budou Flockové nehybně stát, světlo na ně nebude mít vliv. Na Carrierovi tak je, aby své okolí neustále sledoval a na blížící se nepřítele si včas posvítil.

...

The Flock se bude odehrávat v roce 3000, kdy lidstvo vymřelo. Země se vyvinula do nehostinného a neobyvatelného prostředí, do kterého už slunce nesvítí a celé je zahaleno do temných oblaků popela. Země tak po stovky let pomalu ztrácela teplotu, čímž se zbavila veškerého známého života. Poslední zbytky života na nehostinné planetě tvoří Flock, kteří žijí v podzemí, kde přeci jen zůstalo trochu tepla ze zemského jádra, jak píšou tvůrci na oficiálním webu hry.

Hru má na svědomí malé nezávislé studio Vogelsap z Holandska a v současné době se skládá pouze ze sedmi vývojářů. Tvůrci zatím bohužel neřekli kdy se na The Flock můžeme těšit a jestli bude třeba nějaká otevřená beta. Už teď ale The Flock vypadá hodně lákavě, tak doufejme, že se to bude hrát alespoň tak dobře, jak to zní.

Nejnovější články