Tvůrci Hardware: Shipbreakers mohou použít název Homeworld
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Hardware: Shipbreakers mohou použít název Homeworld

2. 9. 2013 16:55 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Přijde vám titulek příliš matoucí? Ono to také není tak jednoduché. Už několikrát jsme psali o hře Hardware: Shipbreakers, která je duchovním nástupcem klasického Homeworldu. Není divu, vždyť na něm pracuje studio Blackbird Interactive, kde najdete jména jako Rob Cunningham, Aaron Kambeitz, Cody Kenworthy či Dan Irish. Všichni čtyři na kultovním Homeworldu pracovali a nyní se skrze Hardware: Shipbreakers realizují v jeho pohrobkovi.

Nyní je ale všechno jinak. Značku Homeworld nedávno koupili od mrtvého THQ tvůrci z Gearboxu, kteří na ní nehodlají sedět. Rozhodli se proto lidem z Blackbird nabídnout možnost ji využít a přejmenovat hru na Homeworld: Shipbreakers. Navíc Randy Pitchford oznámil, že firmy uzavřely smlouvu, na jejímž základě Gearbox poskytne Blackbird finance na vývoj hry a následně pro ni zajistí i distribuci.

Pitchford k tomu říká: „Ti kluci byli financování soukromou společností, ale bylo naprosto jasné, že hra si vyžádá o mnoho milionů dolarů víc. My jim poskytujeme značku a zdroje, aby ji mohli dokončit. S penězi, které teď budou mít k dispozici, mohou rozšířit svůj tým.“

Blackbird z toho musí mít logicky radost. Potvrdil to i Rob Cunningham. „Se vší upřímností, Hardware byl Homeworld. Vypadaly, zněly a působily stejně, ale my jsme chtěli hru ještě rozšířit. No a naše potřeba partnera přišla ve chvíli, kdy Gearbox koupil značku.“

Samotný Pitchford pak dodává, že to dopadlo nejlépe, jak mohlo. „Gearbox není zrovna ten pravý na to, aby vytvářel pokračování sci-fi RTS. Jsme experti na produkci - v tom můžeme opravdu pomáhat.“ Takže se můžeme těšit na nový Homeworld, který se bude jmenovat Homeworld a navíc bude i větší a snad lepší, protože na něj bude mít parta původních tvůrců víc peněz.

Nejnovější články