Nové RPG Technomancer naváže na zápletku Mars: War Logs
zdroj: ModDb

Nové RPG Technomancer naváže na zápletku Mars: War Logs

22. 1. 2015 18:25 | Novinky | autor: Ladislav Loukota |

Francouzské studio Spiders má sice obdivuhodnou produktivitu, ale jeho produkce se zatím nedokázala dostat z průměru. Ať už jde o akční RPG Bound by Flame (naše hodnocení: 5 z 10) a Of Orcs and Men (naše hodnocení: 5 z 10) nebo kyberpunkové RPG Mars: War Logs (naše hodnocení: 5 z 10...), Spideři se prozatím vždy prokázali velkými ambicemi a průměrnými výsledky. Velké oči nezapřou ani v případě dalšího oznámeného titulu Technomancer, který vychází právě z děje Mars: War Logs. 

Příběh nám vyjeví osudy titulního technomancera v jeho honbě za sběrem artefaktů dávno ztracené Země, odehrávající se však na rudých píscích čtvrté planety. Ačkoliv je dalších detailů poskrovnu, leitmotivem hry má být zřejmě i reflexe zdejšího rasismu. Technomancerovy "magické" schopnosti totiž prý (částečně?) pramení z jeho mutace. Jenže mutanti jsou zbylými marťanskými kolonisty zároveň i utlačováni...

Co do hratelnosti působí Technomancer trochu jako snaha učesat Mars: War Logs a nabídnout totéž v novém obalu. Hra nabídne šestici frakcí, které zadávají hráči mise, poskytují přístup k jejich plnění, ale zalíbení se té či oné skupině pak už bude v režii hráče. Spiders totiž slibují větvící se zápletku.

Podle Pavla vcelku povedený soubojový systém Mars: War Logs v Technomancerovi doplní možnost vyprofilovat se do jednoho ze čtyř bojových stylů - obouruční, technomagie, stealth a tank. Dále bude možné se z ožehavých situací vykecat správným použitím prvku charisma, stejně jako přibude cyklus dne a noci, a tudíž i časový limitu ovlivňující postup hry.

Pokud hráč například v jisté misi nepochytá všechny dezertéry, je šance, že se mu uniknuvší vojáci časem pomstí. Spiders se tím chtějí vyhnout repetitivnímu schématu questů ve stylu prostých vyvražďovaček. Příkladem z podobného směru je i patero společníků, které si svými činy hráč může i znepřátelit.

Spideři se zaklínají snahou a rozšíření možností Mars: War Logs - více skillů, širší možnosti definování vlastního stylu, více dějových větví, otevřenější a svobodnější level design. Navzdory využívání marťanských kulis se přitom vývojáři od Mars: War Logs tak trochu distancují skrze jiný název hry.

Přepálené ambice Spiderům ovšem rozhodně nejsou neznámé a byly důvodem problémů i v případě předešlých her studia. Uvidíme, jestli tentokrát konečně dotáhnou projekt do uspokojivého konce nebo zůstanou věrni své tradici. Vzhledem k tomu, že k oznámení (skrze novinářskou prezentaci) nevydali pořádné obrázky, ani jediné video, to s nadějemi prozatím nebudeme přehánět...

Prozatím neznáme ani datum vydání nebo cílové platformy, bude-li však Technomancer pokračovat v tradici Mars: War Logs, lze hru očekávat na PC spolu s Xbox One a PS4. 

Nejnovější články