Černý pátek přináší slevy a výprodej her u většiny prodejců a na všech platformách
zdroj: tisková zpráva

Černý pátek přináší slevy a výprodej her u většiny prodejců a na všech platformách

27. 11. 2014 18:40 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Díkůvzdání je sice tradiční americký (a kanadský) svátek, ale stejně ho řeší celý svět, protože hned po svátečním čtvrtku následuje hektický černý pátek plný výprodejů a masivních slev všeho a všude. Herní obchody (kamenné i digitální)  na celém světě nevyjímaje, čímž se vám snažím nenásilně naznačit, že nedlouho po konci masakrózních podzimních slev na GOG pořádají slevy a výprodeje ostatní obchody a digitální distribuce včetně Steamu, PSN, Origin, Xbox Live... Držte si tedy kreditky a peněženky, je to pořádná jízda.

Začít musím samozřejmě upozorněním na tradiční výprodej na Steamu, který rozsahem v rámci celého roku přebíjí snad jen výprodeje na konci roku. Aktuální "průzkumnický" výprodej trvá až do 2. prosince a můžete v něm narazit na slevy v rozmezí 10 - 90 %. Výše slevy se u jednotlivých her samozřejmě mění s časem, aktuálně si můžete s 50% slevou pořídit PC verzi Watch Dogs, ze 40% slevou akční RPG Lords of the Fallen nebo ušetřit 75 % za nákup Company of Heroes 2. Pořídit si třeba The Stanley Parable na 3,60 euro je velmi příjemná záležitost, pokud hru ještě nemáte.

Slevové akce v mnohem menším rozsahu než na Steamu samozřejmě probíhají i na Uplay, Originu, Green Man Gaming nebo Paradox shopu. Maximální výše slev na Originu je 75 % a většinou platí, že čím starší hra je, tím větší je i výše slevy. Výjimkou je třeba The Sims 4, kterou si můžete pořídit za poloviční cenu (30 euro), což je na nedávno vydanou hru docela hodně. Ale třeba na Dragon Age: Inquisition se žádná sleva nevztahuje, můžete třikrát hádat proč...

Lords of the Fallen zdroj: tisková zpráva

Ubisoft pojal černý pátek trošku jinak a neláká na Uplay vyloženě na slevy. Při koupi jedné hry (za plnou cenu) vám ale nabídne možnost vybrat si z nepříliš široké nabídky hru zdarma. Vybírat (z her zadarmo) můžete z her jako Call of Juarez: Gunslinger, Assassin's Creed Liberation HD, Far Cry 3: Blood Dragon nebo Assassin's Creed III. Nejde o žádné terno, ale pokud jste po něčem od Ubisoftu pokukovali, možnost získat k ní zadarmo třeba Call of Juarez není vůbec marná.

Poměrně velkorysý je i rozsah slev na Xbox Live. Seznam zlevněných Xbox 360 a Xbox One her najdete na Xbox webu. Výše slev dosahuje až 85 %, ale většinou se pohybuje v rozmezí 40 - 60 %. Red Dead Redemption za čtvrtinu normální ceny je v zásadě dobrá nabídka, což platí i o L.A. Noire. Slevy na PSN jsou tematické a v každém regionu jiné, takže majitelé více účtů si klidně mohou vybrat, která akce se jim víc hodí. Výše slev dosahuje 80 % a pořídit lze v akci hry pro všechny aktuální PS platformy včetně PS4, PS3 a PS Vita. Slevám se samozřejmě nevyhnuli ani škudlilové z Nintenda (nic ve zlém) - přehled akčních nabídek a slev najdete na této speciální stránce.

L.A. Noire zdroj: tisková zpráva

Blizzard se s letošní verzí slev na černý pátek opravdu vytáhl. Všechny datadisky pro WoWko, až na Warlords of Draenor můžete mít za 5 euro! Příjemně zlevněné jsou ale i oba dva díly StarCraft II ságy, případně Diablo III i datadisk Reaper of Souls. Většina z vás už ale všechny blizzardí hry stejně má, takže letmý výčet slevových akcí zakončím upozorněním na nový obchod (pořád je v betě) Švédů z Paradoxu.

Díky aktuálním slevám můžete pořídit třeba obří Crusader Kings II kolekci se všemi DLCčky jenom za 80 dolarů díky 50% slevě. Možná vám z uvedené částky praská žilka, ale měli byste vědět, že za své peníze dostanete jednu z nejlepších her pod sluncem (s tunou DLC obsahu), se kterou klidně strávíte několik následujících let života - aniž byste potřebovali jakoukoli jinou hru. Stačí se zeptat Aleše... 

Případně si za pouhých 8 babek můžete pořídit jenom základní hru (Crusader Kings II), abyste si otestovali svou odolnost vůči návykovým hrám. Zajímavých slev je ale na Paradox shopu mnohem více. Hearts of Iron III za 2,50 dolarů se rovněž těžko odolává, o Magicka kolekci za 10 babek ani nemluvě. Zkrátka si Paradox obchod proklikejte a já vám všem držím pěsti, abyste z nákupů vyšli se ctí a nemuseli si od nejbližších příbuzných půjčovat peníze na živobytí do další výplaty či kapesného...

Crusader Kings II zdroj: tisková zpráva

Samozřejmě si jen zvýšíte karmu, když do diskuse naházíte své tipy na slevy her, které by vaši kolegové hráči neměli minout. Platí to též o kamenných prodejnách nebo českých prodejcích typu Alza či Xzone, protože rovněž nabízí slevy. A příští týden v pondělí si všichni sedneme na virtuální skupinové terapii, abychom si sdělili, kolik her kdo nakoupil (a jak už to nikdy neudělá :).

Nejnovější články