Spellforce - mix strategie a RPG
zdroj: tisková zpráva

Spellforce - mix strategie a RPG

1. 11. 2002 15:00 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Designér Volker Wertich si už slávu vysloužil RTS sérii Settlers, nyní se však pokouší znovu získat úspěch s chystaným titulem Spellforce.

Ačkoliv hra může styl Settlers připomínat, nepůjde o čistou real-timeovku, ale výrazné zastoupení si zde vybojovaly i prvky stále oblíbenějších RPG. Spellforce navíc pojede na upraveném engine podvodní akce Aquanox, kterou vydává také rakouský JoWood.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Na začátku hry dostanete osamělého hrdinu, se kterým můžete cestovat herním fantasy světem NeverLandu, čítajícím více než dvacítku různých ras jako jsou elfové, trollové, orci, goblini nebo golemové. Vaše postava musí celou dobu sbírat kouzelné runy, pomocí nichž může následně vyvolávat různé herní jednotky - dřevaře, dělníky, vojáky atd. Po tomto zvláštním náboru už na vás čekají stejné úkoly jako u jiných RTS - snažíte se nastartovat základní výrobní procesy, budujete město, rozšiřujete se a válčíte.

Na rozdíl od jiných strategií se nebudete na svět Spellforce muset dívat jen izometricky shora, ale půjde přepnout i do pohledu hrdiny, popřípadě do 3rd-personu zpoza jeho zad. Na pomoc při budování i bojích vám budou všemožná kouzla a magie, které zúročíte také v chystaném multiplayeru. Kromě hlavní kampaně má hra obsahovat i plnu vedlejších questů pro vašeho hrdinu, ve kterých bude rozvíjet a zdokonalovat své schopnosti. Ambiciózně vyhlížející Spellforce úspěšného designéra a týmu Phenomic by se měla na pulty obchodů dostat na sklonku letošního roku.
zdroj: GamersNation, PR

kate

Nejnovější články