Hráči Europa Universalis IV mohou spustit lodě na moře v datadisku Mare Nostrum
zdroj: tisková zpráva

Hráči Europa Universalis IV mohou spustit lodě na moře v datadisku Mare Nostrum

5. 4. 2016 16:45 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Europa Universalis IV se do stereotypu rozhodně nepropadá. Brání tomu například vydání datadisku Mare Nostrum, který zpracovává především námořní boj a obchod. V datadisku se tedy představují hlavně námořníci, kteří se stávají cennou komoditou, protože na nich závisí úspěch vašich korábů.

Nové námořní mise usnadňují zaměření na námořní strategii. Severoafrické státy mohou konečně dostát své pověsti obávaného „barbarského pobřeží“ a pořádat nájezdy na přímořské státy s vidinou zisku zlata a unesených námořníků. Nezávislé republiky mohou nově formovat mocné hanzovní spolky, které propůjčí hrstce slabých státních útvarů sílu, pramenící ze společné obrany a také ekonomiky.

Bez novinek nezůstanou ani hráči, kteří se zaměřují spíše na suchozemskou politiku. Nový systém kondotiérů jim umožní půjčit jednotky jinému státu pro potřeby války, a přitom je stále ovládat. V rámci diplomacie můžete s jinými státy zase vyměňovat informace o jejich objevech a odhalovat tím slepá místa na mapě.

zdroj: Archiv

Společně s Mare Nostrum vychází i tradičně velkých patch, který nabídne úpravy diplomacie, výrazně rozšířenou špionáž, kdy půjde s pomocí vlastní výzvědné sítě podrývat autoritu jiných států, a také je zpřesněnou mapa Irska a subsaharské Afriky. Datadisk si můžete koupit na Steamu za 15 eur.

Nejnovější články