Vývojářský deník EverQuest Next dává nahlédnout za oponu
zdroj: tisková zpráva

Vývojářský deník EverQuest Next dává nahlédnout za oponu

7. 8. 2013 10:52 | Video | autor: Aleš Smutný |

MMORPG je dnes jako hub po dešti. Nejde si jít koupit noviny, aby na rohu nesedělo nějaké MMORPG, vedle něj věrný mount a netřáslo přílbou, abyste mu do ní hodili drobáček. Takže nápad Sony Online Entertainment přijít s novým nezní zase tak příčetně. Jenže pokud se to MMO má jmenovat EverQuest Next a má přinést úplně nové prvky, není to možná tak špatný nápad.

Protože EverQuest je pořádně zaběhlá značka a jeho tvůrci mají s MMO dost zkušeností, dá se čekat, že se vyhnout dětským nemocem a zkusí přijít s něčím novým. Takže co třeba uživatelsky generovaný obsah? Jasně, stojí na něm i jiná MMO, ale tady dostanete celý editor jménem Landmark, s nímž budete moci doslova vytvářet nové světy a nebo alespoň měnit ty stávající.

S čímž souvisí další věc a tou je trvale zničitelné prostředí. Moc si neumím představit, jak to bude fungovat, když se nějaká větší gilda rozhodne všechno zničit, ale i to třeba patří ke kouzlu hry. Autoři prostě slibují, že každá část světa půjde zničit.

Nu a pak je tu multiclassing, který by měl zaručit dostatečné spektrum schopností a profilace vlastní postavy. Výsledkem je čtyřicítka různých povolání, což zní opravdu úctyhodně. Navíc tu nebudou levely a půjde kombinovat schopnosti z různých povolání. Nu a taková umělá inteligence by měla fungovat tak, že nyní budou potvory a NPC sledovat i vlastní zájmy a ne jenom útočit ve chvíli, kdy vstoupíte do jejich aggro zóny. Kupříkladu takový ork po vás půjde, pokud dostane zálusk na vaše zlato. Moc si neumím představit, jak tohle bude fungovat, ale pokud ano...

Mimochodem, všimli jste si ve videu Oculus Riftu? To už by byl v rámci inovací možná rekord. Ale zatím to není potvrzené, jen na nás tahle možnost z deníčku pomrkává.

...

Nejnovější články