A v jasných prohlášeních nekončí. Podle něj je základní chybou snažit se přizpůsobovat se nějakému modelu hráče. „Z mého úhlu pohledu je jen jedna cesta, jak vytvořit úspěšnou hru. Vytvořit ji tak, jak by vás bavila hrát. A vytvořit ji takovou, aby na ní byl každý, kdo ji tvořil, hrdý“. Jednoduše, podle tohoto přímočarého designéra nemůžete tvořit s myšlenkou na to, komu prodáte kolik kopií hry.
Antoniades se prostě, dle svého vyjadřování, odmítá podvolit jak tlaku, tak trendům. Kupříkladu odmítá slevit z toho, že DMC bude hardcore hra a to jak z hlediska obtížnosti, tak právě příběhu. „Všechny hry, které jsme dosud udělaly, byly mládeži přístupné. Tahle není. A já jsem už frustrovaný tím, že navzdory násilí a krvi ve hrách jsou příběhy pořád takové ustrašené, na bezpečné půdě“. Takže se asi můžeme těšit na šílícího Danta a zápletku se snad dospělými a ožehavými tématy.
Což neznamená, že dospělý se bude rovnat absurdně přehnaný v oblasti erotična. Jednoduše řečeno, nečekejte ženštiny s ňadry dmoucími, která by jim asi časem zlomila páteř. „Průměrný konzolový hráč je lehce nad třicátým rokem života. A na ně prostě nejde použít laciné triky s velkýma prsama, aby si koupili vaši hru. Já mám velká prsa rád, ale pokud chcete někoho oslovit, jde to udělat i jinak. Oblíbené filmové hvězdy nejsou obdařené velkými ňadry, mají jiný druh krásy. My jsme tohle udělali s Trip v Enslaved. Lidé ji zbožňovali - ne protože by měla velká prsa a vysoké podpatky, ale protože cítili, že je to uvěřitelná osoba, s níž byste mohli klidně chodit. A to je pro mě atraktivnější, než prostitutka s velkou bouchačkou“, vysvětluje Antoniades svou herní ňadrologii.
Celý rozhovor, který je koncipován jako konfrontace s nářky, názory a výtkami z anonymního internetového publika určitě stojí za přečtení, protože se Antoniades vyjadřuje k mnoha dalším obavám či predikcím. Je sympaticky přímočarý a hlavně, nemá nejmenší tendenci podlézat hráčům a veřejnému mínění, což je v dnešních podmínkách zatraceně vzácná vlastnost. Pokud jej postavíme vedle mnohých frázometů a milovníků nejasných vyjádření „hlavně něco nepokazit“, je tenhle chlapík z Ninja Theory sympaticky otevřený a to je v rámci herního byznysu velmi svěží přístup.
22. 3. 2012 18:04 | Téma | autor: Aleš Smutný |
Rebootovat oblíbenou sérii, to není nic jednoduchého. Tím spíše, když vás nenávidí všichni fanatičtí a nesoudní fanoušci oné série. Své o tom ví i Tameem Antoniades z Ninja Theory, který pracuje na rebootu Devil May Cry. „Jasně, nikdo nepotřebuje reboot, dokud ten reboot sám o sobě nefunguje“, vysvětluje Antoniades v dlouhém rozhovoru. „Podívejte se na Batmana. A paralelně k němu je Catwoman. Nikdo rebooty nepotřebuje, ale pokud změní značku pozitivním způsobem, přijmeme je“.
Studio Ninja Theory si s DMC užilo své, ostatně, od těch nepříliš příčetných fanoušků se jim dostalo i několik výhrůžek smrti. Stále si ale stojí za svým. I když se to nemusí všem ve výsledku líbit. „Ano, my jsme se v minulosti profilovali silným a jasným názorem, že na příběhu záleží. Což může některým hráčům vadit. David Jaffe se třeba nedávno vyjádřil, že příběhy nemají ve hrách místo. Myslím, že zde místo určitě mají a když fungují, jen to zlepšuje celkový zážitek“, konstatuje Antoniades.