Film God of War dostal nové scenáristy ze dna branže
zdroj: tisková zpráva

Film God of War dostal nové scenáristy ze dna branže

11. 7. 2012 10:44 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Pokud se nyní vaše reakce na titulek odehrává ve stylu „Cože? Co? Jaký film?“, nedivím se...

Pokud se nyní vaše reakce na titulek odehrává ve stylu „Cože? Co? Jaký film?“, nedivím se. Projekt zfilmování God of War je totiž starý už sedm let, kdy si David Jaffe pustil hubu na špacír s tím, že má smlouvu s Universal Studios na to, že Krata přivede do filmové podoby nějaké velké režisérské jméno. Tehdy asi ještě netušil, jak to bývá s adaptacemi her (tedy, že to většinou ani nezvládnou do produkce), z čehož vystřízlivěl o pár let později, kdy smutně konstatoval, že pochybuje, že na nějaký film dojde.


Ale není všem dnům konec a Universal zjevně chce zjistit, jak na tom filmový God of War je. Najal totiž dva nové scenáristy, aby kompletně přepracovali hotový scénář, na který někde padá prach, a který byl kdysi dávno smeten ze stolu. Novými scenáristy je dvojka Patrick Melton – Marcus Dunstan.

A ano, je to tak špatné, jak byste se mohli obávat. Oba se uchytili ve vyšší hollywoodské lize díky scénářům k několika pokračováním nekonečné hororové řady Saw, od čtvrtého, přes pátý, šestý až po tragický finiš Saw 3D. To prokládali videohorory a nedávno se zaskvěli idiotským stylem „točíme béčko, a tak jsme hrdí na to, jak je to stupidní, takže nám to nemůžete vyčítat, protože to je náš záměr“ v Piraňa 3DD.  Sice je jejich práce zmiňována i co se týče chystané robotické monstrakce Guillerma del Tora s názvem Pacific Rim, ale zdá se, že tam jde jen o velmi volnou inspiraci režiséra a hlavního scenáristy jedním jejich projektem.

Tenhle výčet by vám měl naznačit k tvorbě úsudku, jak moc to Universal myslí s God of War vážně. Ano, můžeme debatovat o tom, že film ve finále dělá režisér a scenáristé jen tiše trpí, co jim ze scénáře přetvořil, ale samotný fakt, že na nový nástřel scénáře studio najme druhořadé tvůrce, kteří pracují tak říkajíc za jídlo a střechu nad hlavou, ukazuje, že se buď dočkáme mizerného Krata, nebo se jej, naštěstí, nedočkáme vůbec.

Nejnovější články