Zakladatel Arkane Studios po 18 letech opouští branži, nechává za sebou Dishonored i Prey
zdroj: Foto: Bethesda

Zakladatel Arkane Studios po 18 letech opouští branži, nechává za sebou Dishonored i Prey

28. 6. 2017 13:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Raphael Colantonio, zakladatel Arkane Studios a kreativní ředitel u projektů Dishonored a Prey, se rozhodl po 18 letech ukončit své působení v herní branži a začít se věnovat rodině. Jeho cesta v herním průmyslu začala v roce 1999, kdy si mladý Raphael Colantonio založil vlastní vývojářské studio Arkane. Svou první hru Arx Fatalis vydal o tři roky později v listopadu 2002 a i když měla nějaké ty mouchy, fandové RPG žánru na ni stále vzpomínají.

Kdoví, co by se s Arkane stalo, kdyby si je v roce 2010 nevzala pod svá křídla vydavatelská společnost ZeniMax Media. Z jejich spolupráce vzešla vynikající stealth akce Dishonored, kterou následoval druhý díl, a nedávná neméně skvělá Prey.

„Zažil jsem spoustu kouzelných momentů, ale i velice obtížných situací. Přesto mohu s klidem prohlásit, že spojení se ZeniMaxem povýšilo Arkane na studio světového významu. Díky ZeniMaxu jsme vytvořili naše vůbec nejlepší hry a vím, že další jsou na cestě.“

Hlavním důvodem odchodu do „důchodu“ je Raphaelův syn, kterému by rád věnoval víc času, a zároveň si chce v klidu rozmyslet, co je pro něj aktuálně nejdůležitější a kam by měly v budoucnu směřovat jeho kroky.

zdroj: vlastní video redakce

Budoucnost Arkane Studios popisuje následovně: „Můj dlouholetý přítel a kolega Harvey Smith (Dishonerd) převezme pobočku v Austinu, zatímco já budu ještě chvíli k dispozici v Lyonu, kde se postarám o hladký přechod na nový manažerský tým.“

Své oznámení zakončuje poděkováním směrem k fanouškům Arkane a těší se, až si spolu s nimi zahraje nové, netradiční hry z produkce studia. Co přesně změna vedení přinese Arkane a jejich plánovaným projektům, ukáže až čas. A kdo ví, třeba se Raphael Colantonio začne doma nudit a založí úplně nové studio.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články