Xbox One vám dovolí stříhat, nahrávat a streamovat videa
zdroj: tisková zpráva

Xbox One vám dovolí stříhat, nahrávat a streamovat videa

12. 6. 2013 18:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sony už svoji integraci Ustreamu oznámila v únoru, na řadě byl Microsoft. Zase tolik velkých, zajetých a populárních streamovacích služeb není a očekávaných Twitch.tv se stal realitou - bude integrovaný do Xbox One. Sice bude platit omezení na Xbox Live Gold účty, takže se Silverem si Twitch moc neužijete, ale všichni co budou mít Gold, budou moct streamování her využívat. Na Twitch se navíc perfektně hodí Kinect, přes který půjde streamované hraní jednoduše komentovat.

Stejně tak se samozřejmě budete moct na Xbox One na různé Twitch kanály dívat. Mnohem zajímavější je ale to streamování - Twitch jednoduše pomocí Snap módu připnete na stranu, hrajete hru, komentujete a streamujete. To ale nebude jediná funkcionalita Xbox One spojená s videem.

Xbox One vám umožní nahrávání videí z her. Kdykoliv budete chtít, můžete nahranou stopáž také jednoduše upravit v aplikaci Upload Studio. Tam se vám, podobně jako na PlayStationu 4, ukáže jednoduché uživatelské rozhraní. V něm nahraný klip jednoduše sestříháte, můžete k němu i něco namluvit přes Kinect a výsledek uploadujete na internety.

Zapomeňte ale na uploading na YouTube, všechno to půjde na váš profil na Xbox Live. Další zprávičkou, kterou Microsoft na své tiskové konferenci oznámil, bylo plánované zrušení MS Points. Letos v září si tedy nebudete kupovat věci na Xbox Live skrze body, ale skrze místní měnu dané země.

Nejnovější články