Star Trek: Bridge Crew udělá z party hráčů posádku Hvězdné flotily
zdroj: tisková zpráva

Star Trek: Bridge Crew udělá z party hráčů posádku Hvězdné flotily

22. 6. 2016 11:29 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Možnosti virtuální reality jsou velké a důkazem toho, že jde vytvářet zážitky, které doposud nebyly tak působivé, je i představení Star Trek: Bridge Crew. Jde o hru, která má smysl jen ve virtuální realitě, protože z vás a tří vašich kamarádů udělá důstojníky Hvězdní flotily na lodi USS Aegis. Prakticky celé kouzlo vychází z toho, že vás posadí do pozice na můstku, kterou jste sledovali od prvních dílů Star Treku až po poslední filmy. O podobný efekt se pokusil už titul Artemis, jemuž ale k úspěchu chyběla právě "uvěřitelnost" a také snazší instalace virtuální reality – více o tom, jak se Artemis hraje psal Láďa v tomto článku.

V Bridge Crew jsou k dispozici čtyři pozice – kapitán, navigátor, taktický důstojník a šéf strojovny. Každý z hráčů má jinou roli, ostatně, jak to ukazuje i seriál. Kapitán samozřejmě tomu všemu velí, navigátor je zodpovědný za pohyb lodi, taktický důstojník za střelbu a strojovna distribuuje energii a snaží se, aby jí každý systém měl dost na požadované manévry a operace.

Hra ukazuje můstek lodi a klasické „okno“ z nějž je vidět ven, plus potřebný ovládací panel pro každého z hráčů. Herní avatary odpovídají pohybům hráče, přičemž dokonce otevírají pusu v momentech, kdy mluvíte, takže ponoření se do scény je o to lepší. Klíčová je přitom právě komunikace, protože se na můstku musíte domlouvat kdo bude dělat co. Vzhledem k tomu, že stanoviště jsou autonomní, je třeba i potvrzovat přijetí rozkazu, čímž i ostatní zpravíte o tom, že opravdu dáváte všechnu energii do štítů.

Hra se bude skládat z příběhové kampaně a následného generátoru misí, z nějž lezou další a další situace, které jste ještě nehráli. Právě generátor misí bude klíčový pro úspěch, protože kouzlo spočívá v tom, že jdete do neznámé situace, na kterou musíte pružně reagovat - "tam, kam se dosud člověk nevydal." Hrát zas a znovu již známé mise by asi nebyla taková zábava. Během misí si vyzkoušíte všechny tradiční propriety Star Treku, tedy kromě výsadků na planety. Budete bojovat s cizími loděmi, hackovat jejich štíty, zaměřovat lodní systémy, zachraňovat moduly s trosečníky, prchat před výbuchem hroutících se hvězd apod.

Star Trek: Bridge Crew bude možné hrát v kooperaci i sólo, ale dá se čekat, že pokud budete na můstku osamocení jen se skupinkou AI postav, krása komunikace a kooperace se rychle vytratí. Na hře pracují v Ubisoftu tvůrci původní Rainbow Six Red Storm Entertainment, přičemž ji chytají na podzim tohoto roku na PC a PS4, což znamená, že bude k dispozici na PS VR, Oculus Rift i HTC Vive.

zdroj: Archiv

Nejnovější články