Soubojový modul Star Citizen s pěti módy vyjde v květnu
zdroj: tisková zpráva

Soubojový modul Star Citizen s pěti módy vyjde v květnu

11. 4. 2014 19:45 | Novinky | autor: Adam Homola |

Star Citizen má do dokončení ještě daleko, ale postupně se nám hra začíná skládat před očima prostřednictvím modulů jako puzzle. Nejnovějším (vlastně po hangáru teprve druhým) dílem skládačky bude modul vesmírných soubojů, který Chris Roberts předvedl na výstavě PAX v Bostonu. Celá jeho prezentace má zhruba hodinu a na záznam se můžete podívat níže v článku. Obsahuje krom interakce s obecenstvem a představování novinek i něco okolo deseti minut záběrů ze hry, která vypadá hodně dobře.

Soubojového modulu se dočkáme v průběhu května a pokud všechno klapne, vyjde rovnou na začátku měsíce. Modul se bude z “příběhových” důvodů jmenovat Arena Commander, jako odkaz na Wing Commander. Ale drobnosti s názvem stranou, pojďme k tomu důležitému, což jsou herní módy. Soubojový modul jich nabídne rovnou pět - free flying, deathmatch, team deatchmatch, capture the flag a horda.

Modul ze začátku pojme 10 až 12 hráčů, kteří se budou ve vesmíru nahánět a střílet po sobě. Nejde ale o finální číslo, po nezbytné optimalizaci síťového kódu i hry by měl Star Citizen zvládnout 50 až 60 hráčů, což slibuje solidní masakr.

Obzvláště dobře vypadá samotný úvod dema, kdy vidíte jak postava kráčí v hangáru k lodi. Po zdolání žebříku následuje usazení do kokpitu, stylové pohození helmy, otevření hangáru a jde se do akce. Bohužel, Chris Roberts chtěl ukázat exteriér lodi a napálil to rovnou do nejbližší stanice, takže game over a repete. Očividně to ale publiku nevadilo a u pohození helmy jásalo snad ještě víc. Video bohužel není jen ze hry, ale je natočené z celé prezentace včetně reakcí publika, které tomu na druhou stranu dávají jisté kouzlo.

Než nový modul vyjde, nezbyde nám asi nic jiného než jen slintat u videa. Snad vydají vývojáři nějaké pěkné záběry přímo ze hry po skončení PAX, abychom mohli koukat na kvalitnější video s lepším zvukem. Star Citizen si něco takového zaslouží.

Nejnovější články