Přispějte na realistické dobývání Normandie. Ambiciózní střílečka Hell Let Loose vyrazila na Kickstarter
zdroj: tisková zpráva

Přispějte na realistické dobývání Normandie. Ambiciózní střílečka Hell Let Loose vyrazila na Kickstarter

2. 10. 2017 12:59 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Ohromné bitvy 50 proti 50, mapy o rozloze 4 kilometrů čtverečních, pěchota, vozidla, tanky, a velice realistické ztvárnění taktických bojů v Normandii včetně zásobování a velících důstojníků. Takovou vizí se chlubí velmi ambiciózní druhoválečná multiplayerová střílečka Hell Let Loose, která od soboty shání peníze na Kickstarteru. Zatím stačila vybrat víc než polovinu z požadovaných 136 tisíc australských dolarů, což je velice solidní nástup. Myslím, že vývojáři můžou pomalu začít pokukovat po dodatečných cílech.

Spuštění crowdfundingové kampaně doprovodil nový trailer, nebo přesněji řečeno záběry z hraní. V téměř desetiminutovém videu si prohlédnete, jak přibližně bude vypadat pěchotní boj o konkrétní cíl na obří mapě. Nejdůležitější poučení? Komunikace je klíčová. Skupinka amerických vojáků zkušeně brání budovu, zatímco se na ně skrz pole, stromy a živé ploty řítí německý útok, a proti přesile by bez TeamSpeaku neměla šanci.

Milovníky realismu určitě potěší, že uživatelské rozhraní je tak spartánské, jak to jen jde. Žádné zaměřovací kříže, žádné ukazatele nábojů. Jedinými ústupky od absolutní designové čistoty jsou kompas nezbytný pro koordinaci vaší party, jména vojáků, a nakonec ukazatel lokace jednotlivých cílů, kterých je na mapě víc, a právě jejich dobývání bude tvořit vaši hlavní pracovní náplň.

Když obsadíte sklad paliva, odepřete nepříteli přísun vozidel a sami si jejich příjezd naopak urychlíte. Jiné body poskytnou možnost ostřelovat nepřátelské pozice z lodních děl ukrytých někde daleko mimo mapu. Ale kdybyste si chtěli zajistit svou vlastní podporu a nespoléhat se na námořníky, stačí pořádat inženýra. Ten umí zrekvírovat protitankový kanón, kulometné hnízdo a další vymoženosti.

zdroj: Archiv

Inženýrem ovšem nemůže být každý, a to samé platí o důstojnících a generálech. Většina hráčů bude po bojišti pobíhat s puškami, a jen některým z nich se poštěstí usednout do tanku nebo popadnout Thompson. Zní to dost kontrastně oproti takovému Battlefield 1, kde nenarazíte na vojáka, co by v pazourech nesvíral úchvatný prototyp, co ve skutečnosti nikdy neviděl zákop ani zdálky.

Na videu je jednoznačně vidět, že pochází z rané verze hry. Animace pohybu nejsou ideální, dochází k občasným glitchům, ani zvuk a chování jednotlivých zbraní nejsou finální. Ale rozhodně tu existuje povedený základ – bahno vypadá tak realisticky, že by se v něm jistě rádo vyráchalo nejedno nezbedné prasátko, dokud by ho nesejmula zbloudilá kulka.

Pokud autoři vyberou dost peněz, což v téhle fázi vypadá skoro jako jistota, plánují Hell Let Loose vydat v březnu příštího roku, přičemž plné hře bude předcházet hratelná alfa- a betaverze. Pokud přispějete aspoň 33 australských dolarů, tedy asi 570 Kč, získáte přístup do hry skrz Steam Early Access, jen co se tam objeví.

Mimochodem, ambice vývojářů se projevují i v dodatečných cílech. Vyberou-li dostatek, plánují do hry přidat britské, ruské, a dokonce i japonské síly, přirozeně spolu s tematickými mapami. Z Normandie na Okinawu je to docela štreka, a studiu se tak určitě bude hodit každý dolar navíc.

Nejnovější články