Potvrzení další Brothers in Arms hry, tentokrát už klasické
zdroj: tisková zpráva

Potvrzení další Brothers in Arms hry, tentokrát už klasické

29. 8. 2011 10:10 | Novinky | autor: levis |

V průběhu festivalu PAX East došlo k jednomu nečekanému oznámení: vedle již představeného titulu Brothers in Arms: Furious 4, které byl poprvé k vidění v červnu na letošní E3, studio Gearbox paralelně vyvíjí druhý akční titul ze stejné série.

Novinářům to řekl šéf firmy Randy Pitchford, odmítl ale prozradit víc, než že další BiA by se měla opět točit kolem seržanta Matta Bakera, tedy hlavního protagonisty třech dosavadních dílů: Road To Hill 30, Earned in Blood a Hell's Highway.

O důvodech, které firmu vedou k výrobě dvou titulů naráz, lze nanejvýš spekulovat - je nicméně pravděpodobné, že narozdíl od hodně arkádového Furious 4 bude další Brothers in Arms opět syrovou a realistickou válečnou střílečkou, tedy jakýmsi "plnohodnotným" čtvrtým dílem.

Mimo mísu ale nejsou úvahy ani o tom, že by se firma mohla pokusit udělat ze série BiA konkurenci Call of Duty a postavit se přímo proti Activisionu, který trh drtí tempem jedné hry za rok. Což se ostatně zdá nejjistější - jestliže Furious 4 vyjde v roce 2012, jak hlásá aktuální termín vydání, na příští díl dřív než o rok později nedojde.

Nejnovější články