Pokračování ambiciózního sci-fi RPG Consortium přijde s prosíkem na Kickstarter v polovině ledna
zdroj: tisková zpráva

Pokračování ambiciózního sci-fi RPG Consortium přijde s prosíkem na Kickstarter v polovině ledna

31. 12. 2015 14:17 | Novinky | autor: Adam Homola |

Žánrově jen obtížně zařaditelná scifárna Consortium z loňského roku se dočká pokračování, ale jen když se povede plánovaná Kickstarter kampaň, kterou tvůrci spustí 18. ledna 2016. Záběry traileru, který informaci o termínu spuštění kampaně přináší, nabízí kryptický nástin zápletky a několik letmých záběrů ze hry. I z těch několika záblesků je ale zřejmé (a tvůrci to sami zdůrazňují), že Consortium: The Tower staví na principech jedničky do takové míry, že bude používat všechny její hlavní mechanismy, rozhraní, výbavu apod. Jen prý v podstatně větším měřítku.

Consortium: The Tower je first-person mix akce a RPG, který se odehrává v roce 2042 v masivním futuristickém mrakodrapu v centru Londýna s názvem The Churchill Tower. Původně přímočará záchrana rukojmích se zvrhla v globální debakl plný konspirací - během hraní má hráč často narážet na tenké hranice spojenectví a čekají ho tak různá morální dilemata, stejně jako v první hře.

Je na hráči, jestli hodlá jen slepě následovat rozkazy, nebo se chce ve všem zorientovat sám a zkusí, kam až můžete zajít. Ve hře mají být desítky lidí, s nimiž lze nějakým způsobem interagovat. Vždycky by také měl mít hráč na výběr, jestli chce bojovat, prozkoumávat, plížit se nebo se z dané situace jen vykecat, což také slibovala už původní hra. A přestože svůj slib v zásadě splnila, výsledek nebyl nejlepší kvůli všudypřítomným bugům a obecné technologické zaostalosti hry. Právě ta, společně s nepovedenými souboji, srážela zážitek dolů, jak se můžete dočíst v recenzi Consortia od Ondry Šváry. Krom jiného charakterizoval původní hru jako: "...Mass Effect, ale bez velkoleposti. Je to System Shock, ale bez panické hrůzy ze Shodan. Je to Deus Ex s chybějící apokalyptikou."

zdroj: Archiv

Bude tedy zajímavé sledovat, jestli i podruhé hráči vývoj Consortia na kickstarteru zaplatí. Celá akce se rozběhne 18. ledna.

Nejnovější články