Gilbert a Winnick se vrací s Thimbleweed Park, adventurou v duchu Maniac Mansion
zdroj: tisková zpráva

Gilbert a Winnick se vrací s Thimbleweed Park, adventurou v duchu Maniac Mansion

19. 11. 2014 14:02 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Ron Gilbert a Gary Winnick jsou jména, které má každý správný adventurní kultista zapsané ve své modlitební knížečce vázané v černé kůži. Podepsali se pod zlatou generaci point and click adventur a na svých dřevěných klávesnicích mají zářezy za Maniac Mansion, Monkey Island nebo Zak McKracken. Dlouho se však oba dva věnovali něčemu jinému a až nyní opět spojili své síly. Vyznavači point and click víry se tedy mohou probrat z kómatu a začít sypat peníze, protože Gilbert a Winnick se vrací s kickstarterovým projektem Thimbleweed Park.

Suchý a absurdní humor prýští ze stránek projektu i z propagačního videa. Než bych ale vypočítával jednotlivé vtípky, raději se budu věnovat Thimbleweed Park. Hra kráčí ve šlépějích Maniac Mansion a představuje bizarní detektivku, která se točí kolem titulního města Thimbleweed Park a nalezené mrtvoly. Do města přijíždí dvojice vyhořelých detektivů, kteří mají případ řešit, ale nepůjde o jediné hrdiny hry.

Celkem je ve hře pět hratelných postav a krom detektivů jde třeba o smutného klauna, který se nemůže zbavit líčení, členku zámožné a neustále intrikující rodiny a mrtvého chlapíka v hotelu, který není tím mrtvým chlapíkem, kvůli němuž do města zamířili detektivové. Thimbleweed Park je takové herní Twin Peaks - město, které má své nejlepší dny dávno za sebou a všichni by na něj nejraději zapomněli.

zdroj: Archiv

Hra si samozřejmě zachovává formální pojetí původních her. „Milujeme velké pixely. Obrovské. Pixely, které mají své vlastní PSČ. Pixely, kde může žít šestičlenná rodina a pořád zbyde dost místa pro strejdu Petea, který se nečekaně objeví při své cestě k pobřeží,“ vysvětlují autoři s humorem sobě vlastním, že jejich hra cíleně bude vypadat jako Maniac Mansion. Ostatně to po nich i jejich fanoušci chtějí. Potvrzuje to i fakt, že za necelý den, kdy je projekt na Kickstarteru vybral 140 tisíc dolarů z požadovaných 375 tisíc. Dá se tak čekat, že požadovaná částka se vybere.

Hru můžete získat od dvacetidolarového příspěvku výš, což je solidní nabídka. Navíc, aby vás tvůrci zviklali, poznamenávají, že může zároveň jít o odpustek za hříchy mládí, kdy jste si třeba zkopírovali od kamaráda Monkey Island nebo Maniac Mansion a po celé ty roky tento fakt trýznil vaši duši.

Thimbleweed Park zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články