Dinosauří survival ARK: Survival Evolved se rozdělil na dvě hry
zdroj: tisková zpráva

Dinosauří survival ARK: Survival Evolved se rozdělil na dvě hry

16. 3. 2016 18:50 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nedávno představený turnajový mód Survival of the Fittest povýšil a dočkal se vlastní hry, respektive rozpracované verze hry v programu předběžného přístupu. Vedle klasického survival Ark: Survival Evolved tu nyní tedy máme další samostatnou hru Ark: Survival of the Fittest. Tu na Steamu najdete jako free to play titul, který není s původní hrou nijak provázán a jde čistě o multiplayerovou akci po vzoru Battle Royale či Hunger Games.

Sami vývojáři se navíc chlubí prvenstvím „nového“ žánru MOSA – Multiplayer Online Survival Arena, kdy se proti sobě postaví 72 hráčů v neustále se zmenšující aréně a na konci může zůstat naživu jen jeden z nich. Po krátkém úvodu v „lobby“ vás hra vpustí do arény v kruhovité formaci s tím, že uprostřed jsou bedny plné zásob.

Už tady přichází na řadu taktizování a úvahy. Poběžíte doprostřed pro zbraně? Můžete, ale počítejte s tím, že asi nebudete sami a velká bitva na sebe nenechá dlouho čekat. Poběžíte se raději schovat do lesa? I tuto možnost máte a třeba se vám poštěstí najít a ochočit si dinosaura, na kterém se pak můžete vydat za jinými hráči. A nebo se můžete domluvit s jinými hráči a chvíli spolupracovat.

zdroj: Archiv

Možností je celá řada a pro kooperativně naladěné hráče je tu šance domluvy s až pěti jinými, s nimiž může vytvořit kmen. Všichni hráči přitom začnou ve standardním lese známém z Ark: Survival Evolved, ale postupem času se bude prostředí nejen zmenšovat, ale také měnit. V aktuální verzi předběžného přístupu je k dispozici přes 30 stvoření, která si můžete ochočit a osedlat, přičemž v plné hře jich má být prý výrazně více.

Vybrat si lze i z multiplayerových módů, kdy se nabízí 1v1, 2v2, 4v4, 6v6, nebo i z časových nastavení hry. Jedna hra může trvat jen třicet minut, zatímco druhá klidně tři hodiny, záleží na individuálních pravidlech daného zápasu. Vývojáři už od začátku neignorují potenciální esportovou stránku věci a tak v Ark: Survival of the Fittest najdete už teď matchmaking, speciální ranking pro esporty, spectating mód a další funkce šité na míru turnajům.

Ark: Survival of the Fittest zdroj: tisková zpráva

To ostatně dokazuje i první trailer, který sice nepředstavuje jednotlivé funkce, ale snaží se vzbudit dojem intenzivního komentovaného zápasu. Jak moc se mu to daří, nechám na vašem uvážení. Zájemci o plnou verzi si nicméně ještě počkají. Hra je pořád na začátku vývoje a s vydáním plné verze se počítá až na konec příštího roku.

Nejnovější články