Aktualizováno: Známe české ceny a datum vydání obou nových Xboxů
zdroj: Microsoft

Aktualizováno: Známe české ceny a datum vydání obou nových Xboxů

11. 9. 2020 12:48 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Aktualizováno: Český Xbox nás právě informoval, že omylem uvedl špatnou cenu modelu Xbox Series X, která bude stát o 500 Kč víc, tedy 13 499 korun.

Původní zpráva: Přes veškerou snahu se Microsoftu nepodařilo vytasit s cenami a datem vydání chystaných Xboxů podle plánu. Vše mu totiž v průběhu včerejšího dne uniklo, a tak nezbyla jiná možnost než jít s pravdou ven. Phil Spencer na Twitteru akorát pochválil svůj tým za to, jak se mu podařilo zareagovat na nenadálou situaci o týden dřív.

My už teď víme o existenci malého Xboxu Series S, který jako první dostal nejen světovou, ale i českou cenu: velmi příjemných 8 tisíc korun. Musíte se akorát obejít bez diskové mechaniky a přistoupit na fakt, že z hlediska výkonu nemá na svého většího Xkového brášku.

A ten už také dostal českou cenu. Kdysi dávno jsme o cenách nových konzolí diskutovali a spekulovali ve Fight Clubu a obávali se nevyhnutelného – ceny spadající do rozmezí 15–20 tisíc korun. Nemohli jsme se víc mýlit. Xbox Series X se u nás totiž bude prodávat za doporučenou cenu 13 tisíc korun 13 499 korun.

Xbox_Series_S zdroj: Ars Technica

A kromě toho už také konečně víme, kdy konzole od Microsoftu vstoupí na trh. Stane se tak 10. listopadu, přičemž předobjednávky budou spuštěné již 22. září. V souvislosti s oznámením se vyrojila obrovská spousta informací o změnách data vydání her, které jsou dávno oznámené na nové konzole. V den vydání konzole se můžete těšit na hry jako Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion, DiRT 5, Gears Tactics nebo třeba Yakuza: Like a Dragon.

Teď už jen zbývá, aby Sony dál nelpělo na tajnostech a prozradilo nám, kdy, kde a za kolik. Bude PlayStation 5 levnější, dražší, nebo snad stejný? A je cena hlavním faktorem, který u vás rozhodne ve prospěch jedné z konzolí?

Nejnovější články