Vývojář survivalu Rust ruší komunitní událost kvůli výhrůžkám
zdroj: Facepunch

Vývojář survivalu Rust ruší komunitní událost kvůli výhrůžkám

20. 3. 2023 13:28 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Herní komunita si zapisuje další nezáviděníhodný zářez do portfolia toxického chování. Nevychovaní hráči tentokrát donutili studio Facepunch, autory online survivalu Rust, zrušit komunitní událost na dneškem začínající Game Developers Conference v San Francisku. Vývojářský tým totiž údajně čelil velmi reálným výhrůžkám, které by mohly ohrozit jejich bezpečnost.

Producent hry Alistair McFarlane v komentáři pro PC Gamer uvedl, že personál, který pracuje s komunitou, se s výhružkami setkává dennodenně. „Tyto hrozby jsou velmi znepokojivé a je třeba je brát vážně,“ uvedl producent. „Naprostá většina fanoušků nás respektuje a podporuje, ale bohužel se vždy najde malá podskupina jedinců, kteří se zapojí do výhrůžného a hrubého chování.“

Pozdvižení a nenávist vůči vývojářům a vývojářkám zřejmě způsobila aktualizace chování zbraní. Ta kompletně předělala princip zpětného rázu pistolí a pušek, což hráči, kteří starý mechanismus měli „v ruce“ po stovkách hodin hraní, nesou nelibě a své rozhořčení dávají hlasitě najevo například i v twitterovém vlákně pod příspěvkem o zrušeném setkání s fanoušky populárního online survivalu. Ať už by však změny byly jakékoliv, vulgární průjem a hrozby násilím na účet autorů jsou zcela scestné.

Je nutné podotknout, že zrovna komunita kolem Rust je svou toxicitou notoricky známá. Chování některých „fanoušků“ rozebírá například toto redditové vlákno. Řada hráčů poukazuje například na to, že pravidelně naráží na náctileté hulváty i přesto, že hra je věkově omezená pro lidi starší 18 let. Jenže bez aktivního dohledu rodičů, kteří by se navíc museli v herní problematice orientovat, jsou podobné restrikce téměř nevymahatelné.

Nejnovější články