Ve středu se dozvíme víc o budoucnosti série Silent Hill
zdroj: tisková zpráva

Ve středu se dozvíme víc o budoucnosti série Silent Hill

17. 10. 2022 14:10 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Značka Silent Hill je jednou z těch, které si za svou skoro čtvrt století trvající existenci prošly řadou turbulentních momentů a bohužel také značným kvalitativním sešupem. Zatímco na původní trilogii se nesahá, už čtvrtý díl s podtitulem The Room začal vzbuzovat otázky nad dalším směřováním a pokračování typu Homecoming nebo Downpour sice mohla mít zajímavou premisu, jméno Silent Hill si ale propůjčovala především z důvodu jeho věhlasu než kvůli smysluplné návaznosti na mytologii mlhou obestřeného města.

Poslední velká naděje nám svitla v roce 2014, když se na Gamescomu objevilo záhadné demo P.T. Historie kolem zrušeného projektu Silent Hills, který měl pod Konami připravovat Hideo Kodžima ve spolupráci s režisérem Guillermem del Torem a hercem Normanem Reedusem, je notoricky známá a těšit nás na ní může snad jen to, že si zmíněné trio alespoň spravilo chuť u Death Stranding.

Nad Silent Hillem jsme tedy začali pomalu lámat hůl, podobně jako nad celou řadou dalších značek Konami, které v posledních letech impotentně vydává pouze reedice svých klasických titulů. Po dlouhých letech různých spekulací se ale nyní skutečně potvrzuje, že s hororovou sérií má japonská společnost přeci jen nějaké plány. 

Na Twitteru se včera objevilo oznámení, že ve středu ve 23 hodin našeho času proběhne stream, na kterém se dozvíme víc o budoucnosti série. Připomeňme, že se v zákulisí často skloňuje jméno polského Bloober Teamu jako studia, jemuž by mohl být vývoj svěřen. Osobně z toho nejsem moc nadšen, přeci jen kromě povedeného debutu Layers of Fear od tohoto týmu přicházely jen průměrné až podprůměrné záležitosti. Minimálně si ale na loňském The Medium vyzkoušeli spolupráci s Akirou Jamaokou, jehož hudba a ambientní zvuky jsou se Silent Hillem neodmyslitelně spjaty.

Nepotvrzené zprávy hovoří o tom, že by neměl být představen jen jediný projekt. Konami jich má údajně v plánu víc, přičemž jedním z nich je prý remake druhého dílu. Za zmínku stojí, že před časem dostal od korejské ratingové organizace hodnocení záhadný projekt Silent Hill: The Short Message. Více se snad dozvíme už pozítří

Nejnovější články