Valve zakročuje proti monetizaci třetích stran v Dotě 2
zdroj: tisková zpráva

Valve zakročuje proti monetizaci třetích stran v Dotě 2

7. 8. 2023 11:43 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Digitální distributor a vývojář Valve zakročuje proti tvůrcům dodatečného obsahu a custom her v Dotě 2. Informoval o tom tvůrce statistické aplikace SteamDB Pavel Djundik. Právníci videoherního giganta podle něj zasílají tvůrcům obsahu výzvu o zastavení monetizace do 17. srpna, jinak podniknou další právní kroky.

Nástroje populární moby umožňují v Dotě 2 vytvářet úplně nové hry a modifikace. Jednou z takových odnoží je například úspěšný Dota Auto Chess. Valve ale vadí, že některé hry nabízejí dodatečnou monetizaci skrz platformy třetích stran, jako je Paypal nebo Patreon. Zaplacením vývojářům mimo hru tak můžete získat přístup ke kosmetickým předmětům, výhodám ve hře nebo battle passům.

Uživatelské hry přitom často trpí právě pay-to-win mechanikami. Hráči a hráčky si na Redditu například stěžují, že si můžete v některých modech připlatit za okamžité doručení nakoupených předmětů z báze (místo využití kurýra) nebo vylepšené perky a statistiky.

Licence, kterou Dota Workshop nabízí, je totiž pouze k tvorbě nekomerčního obsahu. Není to přitom poprvé, kdy digitální platforma zakročila proti podobným praktikám. Podobný zákrok už dříve potkal šedou ekonomiku v Counter-Striku nebo Team Fortress 2.

Nejnovější články