V Resident Evil 8: Village se vrátí populární obchodník ze čtyřky
zdroj: Capcom

V Resident Evil 8: Village se vrátí populární obchodník ze čtyřky

15. 10. 2020 13:35 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Resident Evil Village má po tříleté pauze od posledního dílu vyjít v příštím roce a Capcom už stačil odhalit několik detailů týkajících se například zasazení nebo postav, jež se v mrazivém příběhu objeví. Magazín Weekly Famitsu nyní přišel s dalšími informacemi, které komunita fanoušků rychle přeložila do angličtiny, abychom z nich mohli těžit i my na Západě.

Dozvídáme se díky tomu například, že do tajemné vesnice zaveze protagonistu Ethana (známého již ze sedmého dílu, v němž pátral po ztracené manželce Mie) sám slavný Chris Redfield. Ethan je po dobu transportu v bezvědomí. Ve vesnici zjevně (a nepřekvapivě) působí jakýsi temný kult, vývojáři naznačují, že vesničané mohou odříkávat modlitby, aby se ochránili před nebezpečím. Monstra, která ve hře potkáme, sice neumí mluvit, ale chovají se jako smečka a dovedou používat zbraně.

Zároveň se na obrázcích v časopisu objevuje i tajemný cizinec v baloňáku, který nám pravděpodobně po vzoru kultovní čtyřky bude prodávat vybavení. Ačkoli k němu vývojáři zatím neposkytli bližší komentář, uvedli, že na něm bude záviset život hlavního hrdiny.

Mimo něj má zásadní roli hrát i podivná stařena, jež třímá hůl zdobenou lebkou. Zda bude vesnická šamanka hlavnímu hrdinovi prospěšná, nebo jej bude spíše ohrožovat, to bohužel zatím nevíme. Zajímavým střípkem informací je ale zmínka o obrázkové knize Ethanovy manželky, která dost možná skrývá klíč k řešení celé zápletky osmého dílu, protože děj se velmi podobá událostem, které protagonista v podivné vesnici prožije.

Resident Evil Village vychází v příštím roce, a to na PC a příští generaci konzolí. Vývojáři se nicméně v nedávné minulosti nechali slyšet, že udělají vše pro to, aby hra vyšla i na PlayStation 4 a Xbox One. 

Nejnovější články