Ukrajinští Frogwares přicházejí s nevšední nabídkou. Napište svůj vzkaz na dělostřelecký granát
zdroj: Frogwares

Ukrajinští Frogwares přicházejí s nevšední nabídkou. Napište svůj vzkaz na dělostřelecký granát

2. 9. 2022 16:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Ukrajinské studio Frogwares je v posledních letech známo především díky herní sérii se Sherlockem Holmesem v hlavní roli, vyrobilo ovšem i ne úplně zdařilou lovecraftovinu The Sinking City. V současné době tým uzavírá úspěšnou kickstarterovou kampaň, která vybírá peníze na nové pokračování dobrodružství slavného detektiva, tentokrát s názvem Sherlock Holmes The Awakened. A pro své příznivce mají tvůrci nevšední nabídku.

Crowdfundingová kampaň končí zítra a už nyní se povedlo vybrat více než trojnásobek požadovaných 70 tisíc eur. Aby studio motivovalo potenciální donátory k co nejbombastičtějšímu finiši, přišlo se soutěží, která pravděpodobně nemá obdoby. 

Nápad autorům vnukli fanoušci, kteří aktuálně slouží ve 24. samostatném útočném batalionu ukrajinských pozemních sil: Tři zájemci, kteří retweetují informace o končící kickstarterové kampani, budou moci napsat vlastní libovolný vzkaz na 152mm dělostřelecký granát, který velmi pravděpodobně brzy poté navštíví ruskou stranu fronty. Soutěž není nijak omezena, účastnit se tedy můžete i vy, vývojáři si jen vyhrazují právo zprávu odsouhlasit.

Není třeba zmiňovat, že nápad se vzkazem na dělostřeleckých granátech se setkal s rozličnými reakcemi publika. Zatímco někteří jej chválí, jiní nešetří urážkami, případně poukazují na to, že granát může klidně zabít nějakého civilistu.

Frogwares ve veřejném prohlášení rozhodně nehodlají ustupovat a své promo akce nijak nelitují: „Pochopte prosím, že jako tým jsme doslova v centru této války,“ uvedlo studio. „V našem týmu jsou lidé, jejichž domovy byly zcela rozbombardovány. Někteří z nás přišli o své příbuzné. Někteří z nás jsou v okupovaných oblastech, například v Chersonu, kde se snaží město anektovat.“

„Máme členy týmu, kteří žili v blízkosti Buči. Máme členy týmu, kteří v roce 2014 utekli ze svých domovů v Donbasu a pak museli v roce 2022 utéct znovu. Jiní aktivně bojují. Další byli nuceni uprchnout do zemí EU a zanechat tam své rodiny, které nemohly jet s nimi,“ dodávají autoři. „Jsme rozzlobení. Jsme zranění. Celý náš život byl uvržen do pekla kvůli Putinovi, který použil výraz ,nacista‘ jako psí píšťalku proti celému našemu obyvatelstvu a poslal sem své vojáky.“

Vydání nového Sherlocka Holmese je naplánováno na příští únor, s ohledem na nejistou situaci na Ukrajině ovšem samozřejmě může dojít k odkladu.

Nejnovější články