The Rogue Prince of Persia se odkládá kvůli Hades II
zdroj: Ubisoft

The Rogue Prince of Persia se odkládá kvůli Hades II

14. 5. 2024 14:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio Evil Empire odkládá svůj nadcházející roguelite The Rogue Prince of Persia. Ten měl původně v předběžném přístupu vyjít příští týden, 14. května, nakonec ale perský princ vyrazí vstříc neznámu až 27. května.

Proč? Konkurenční zástupce žánru, Hades II, totiž svůj předběžný přístup zahájil minulý týden, a tvůrci chtějí fanouškům dopřát víc času, aby si ho mohli v klidu vychutnat a nerozhodovat se mezi dvěma hrami.

„Když vidíme, že všichni a jejich mámy hrají tuhle hru (včetně celého týmu… a jejich mám), rozhodli jsme se, že necháme lidi si ji užít, než vydáme The Rogue Prince of Persia. Ačkoliv mu samozřejmě maximálně věříme, nestává se každý den, aby hra ze stejného žánru, která je navrch jednou z nejočekávanějších her letoška, vyšla v předběžném přístupu týden předtím, než chcete vydat tu svoji,“ vysvětlují Evil Empire, proč se rozhodli pro dvoutýdenní odklad.

Tvůrci si navíc pochvalují, že díky tomu mají víc času předběžný přístup The Rogue Prince of Persia náležitě vyladit, otestovat první patch a vypustit hru rovnou s ním.

„Naprosto chápeme, že je tohle špatná zpráva pro všechny, kteří se na naši hru těší, navíc tak brzy před očekávaným vydáním. Můžeme jenom připustit svou chybu, omluvit se a doufat, že to pochopíte. Čekání se určitě vyplatí! Jestli ale znenadání vyjde Hollow Knight: Silksong, všechno spálíme!“ kají se Evil Empire a na závěr děkují za trpělivost.

Evil Empire se v minulosti podílelo na vývoji a dodatečném obsahu pro populární roguelite metroidvanii Dead Cells, teď se jim nicméně povedlo si od Ubisoftu vypůjčit licenci na dlouho spící značku Prince z Persie. Jak psal Pavel ve svých dojmech z hraní, DNA studia jejich nová hra nezapře, což rozhodně nemusí být na škodu vzhledem k tomu, že jde o jednu z nejlepších roguelite her vůbec.

Nejnovější články