Spec Ops: The Line vypršely licence, hra skutečně mizí z digitální distribuce
zdroj: tisková zpráva

Spec Ops: The Line vypršely licence, hra skutečně mizí z digitální distribuce

31. 1. 2024 14:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Včera jsme vás informovali o tom, že střílečka Spec Ops: The Line náhle a nečekaně zmizela ze Steamu. Bohužel nyní už víme, že nešlo o chybu, ale plánovaný krok vydavatelství 2K Games.

Hře totiž dle vyjádření společnosti vyprší řada partnerských licencí, a tak nadále nemůže zůstat v prodeji. Ti, kteří si hru v minulosti zakoupili, k ní budou samozřejmě mít přístup i nadále. Je nicméně škoda, že vydavatel nedal o svém plánu vědět v předstihu, aby si potenciální zájemci mohli své sbírky o tento titul stihnout rozšířit.

2K v krátkém vyjádření poděkovalo hráčům za podporu a slíbilo řadu nových her, kterých se dočkáme v letošním roce i v těch příštích. Sám šéf vývoje Spec Ops: The Line nicméně na sociální síti X uvedl, že odstranění z nabídky nedává žádný smysl. Témata, kterým se hra věnuje, jsou podle něj v současnosti aktuálnější než kdy dříve.

Hra je v tuto chvíli stále k zakoupení na GOGu, a to ve slevě za necelé 4 dolary, zároveň je možné ji koupit na Microsoft Store ve verzi pro Xbox. Pokud ale o výlet do písky zaváté Dubaje máte zájem, raději dlouho neváhejte. 

Spec Ops: The Line z roku 2012 nepatří mezi komerční úspěchy a v zásadě stojí za koncem značky Spec Ops, přesto si hra dokázala vybudovat kultovní status díky v rámci žánru nevídané práci s příběhem a se zpracováváním motivů, které v běžných vojenských akcích nejsou k vidění. Její brzké odstranění z prodeje je navíc dalším argumentem v diskuzi o zachovávání herní historie či o důležitosti fyzických nosičů.

Nejnovější články