Senua's Saga: Hellblade II dorazí už v květnu

19. 1. 2024 10:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Tak jsme se po letech diskutabilní marketingové kampaně konečně dočkali konkrétního data vydání - navíc už nebudeme muset čekat nijak dlouho. Senua's Saga: Hellblade II, očekávané pokračování psychologické akční adventury od Ninja Theory, vyjde už 21. května na Xbox Series X/S a PC (Steam a Windows Store), a to za cenu 50 dolarů. Hra bude také hned od prvního dne dostupná v rámci služby Xbox Game Pass.

Hellblade II si dle slov tvůrců klade za cíl překonat svého předchůdce jak produkčními hodnotami, tak tvůrčí vizí. Což se jim nejspíš podaří i kvůli generačnímu skoku.

Stačí se přitom podívat na nové záběry z hraní a je na první pohled jasné, že minimálně po technické stránce vypadá Hellblade II naprosto skvostně. Pokračování si tak zachovává filozofii studia, které kombinuje nezávislého vývojového ducha s kvalitou tříáčkové produkce.

O kvalitách se samozřejmě přesvědčíme na vlastní kůži až po květnovém vydání, nicméně už teď tvůrci slibují například pestřejší souboje, což byla jedna ze slabin jedničky. Stejně tak vývojáři připomínají, že Hellblade II bude k mání pouze digitálně a že půjde o kratší, více soustředěný zážitek, tudíž tady naštěstí nedostaneme žádný masivní otevřený svět, ale nejspíš jen jednotky hodin koncentrovaného obsahu.

Hra pokračuje v příběhu titulní hrdinky, který se odehrává na Islandu v 10. století, a nabízí hádanky zaměřené na vnímání venkovního i „vnitřního“ okolí a brutální souboje, to vše protkané vizuálně i zvukově podmanivým příběhem.

Jedna z potenciálně nejzajímavějších konzolových exkluzivit Micorosftu se tak konečně rýsuje a po letech vývoje i letech nepříliš přesvědčivé komunikace dorazí už za pár měsíců. Sice možná půjde o krátký zážitek, ale pokud se Senua's Saga: Hellblade II povede, mohlo by být opravdu intenzivní a zapamatování hodnou jednohubkou.

Nejnovější články