S novým patchem si zahrajete Alan Wake 2 i na slabších počítačích
zdroj: Foto: Remedy

S novým patchem si zahrajete Alan Wake 2 i na slabších počítačích

7. 3. 2024 10:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Remedy aktualizovali minimální hardwarové požadavky pro Alan Wake 2 a zpřístupnili ho tak více hráčům se staršími grafickými kartami. Čtyři měsíce po vydání tak jde o poměrně solidní změnu, kdy je titul nově hratelný i na méně výkonných kartách jako je Nvidia GTX 1070 nebo AMD RX 5600 XT.

Předchozí nejslabší oficiálně podporované grafické karty byly Nvidia GeForce RTX 2060 nebo AMD Radeon RX 6600, a to konkrétně pro hraní v rozlišení 1080p při 30 FPS.

Remedy tuto úpravu oznámili spolu s aktualizací 1.0.16.1. Další vylepšení s touto aktualizací zlepšily vykreslování pro GPU bez podpory mesh shaderů, což znamená, že i ti s GPU nesplňujícími nové minimální požadavky, mohou stále zaznamenat vyšší výkon.

Konkrétně Nvidia GTX 1060, tedy dle hardwarového průzkumu Steamu jedna z nejrozšířenějších grafických karet, vykázala v některých náročných herních oblastech lepší snímkovou frekvenci – z dřívější snímkovací frekvence kolem 18 FPS dosáhla téměř 26 FPS.

Optimalizace Alan Wake 2 se tak postupně stále zlepšuje. Jde navíc o vstřícný krok k přizpůsobení hry širšímu hardwaru a tím pádem teoreticky i širší hráčské základně. Obzvláště v době, kdy se na nějakou přehnanou optimalizaci směrem „dolů“ zpravidla moc nehraje.

Nejnovější články