Rozšíření Odyssey změní Elite Dangerous k nepoznání. Podívejte se na akční souboje pěšáků
zdroj: Frontier Developments

Rozšíření Odyssey změní Elite Dangerous k nepoznání. Podívejte se na akční souboje pěšáků

11. 12. 2020 13:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Ne, nešálí vás zrak. Titulní obrázek skutečně pochází z vesmírné simulace Elite Dangerous, kterou v příštím roce čeká možná to nejambicióznější rozšíření v historii hry. V Odyssey totiž úplně poprvé vstoupíte vlastní nohou na povrch mnoha planet, vybavíte se pořádným kvérem a vlastnoručně rozstřílíte nepřátelské kosmonauty.

Elite Dangerous se tak místy stane docela jiná hra, klasický first person shooter, kde je důležité dát důraz na slovo „person“. Na planetách budete plnit různé mise a scházet se s ostatními hráči na základnách, kde můžete domlouvat aliance a upravovat vlastní výbavu. A s jejich designy si tvůrci zjevně pořádně vyhráli.

Nepůjde přitom o žádnou oddělenou složku. Může se snadno stát, že se budete procházet po mimozemské pustině a dostanete se do přestřelky mezi pozemními vozidly a vesmírnými plavidly. V tomto ohledu se pěšák zdá být v docela nevýhodné pozici, tak je otázka, jak to autoři zaonačí, aby to i pro chudáka bez lodi bylo zábavné.

zdroj: Frontier Developments

Ale nemusíte hned tahat svou futuristickou zbraň. Tvůrci slibují, že bude příležitost i pro plíživější přístup. Z videa výše a jeho záběrů z hraní to i díky doprovázejícímu Bowiemu vypadá jednoduše parádně a určitě nevynechejte ani galerii s krásnými obrázky.

Nová etapa Elite Dangerous zní vážně slibně a měla by začít už relativně brzy. Rozšíření Odyssey je naplánované na začátek příštího roku a už teď si ho můžete předobjednat na Steamu, v Epic Games Storu či v oficiálním obchodě studia Frontier Developments. Připravte si 35 eur pro samotné rozšíření s exkluzivním skinem skafandru Pioneer, případně 47 eur, pokud chcete navíc soundtrack a přístup do alfa a beta testování.

Nejnovější články