První Samorost je zdarma a taky na mobilech

20. 5. 2021 16:31 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

České studio Amanita Design nedávno oslavilo 15. narozeniny Samorostu 2 velkým updatem a vydáním na mobilních telefonech. Ještě starší první Samorost z roku 2003 sice letos půlkulaté výročí neslaví, dnes se nicméně point-and-click adventura překvapivě objevila v App Store a na Google Play. Jak na iOS a Androidu, tak i na PC (Steam, Itch.io) je navíc dostupná zcela zadarmo.

Nejenže za první dobrodružství vesmírného skřítka nemusíte platit, ale navíc ještě nová verze oplývá vylepšenou grafikou, remasterovanými zvukovými efekty a zcela novou hudbou od dvorního skladatele Amanity, Floexe. Samorost původně vyšel jako flashová záležitost, podpora Flash Playeru nicméně na konci loňského roku skončila, což pro spoustu starších prohlížečových her znamená definitivní konec.

Samorosta stvořil před 18 lety Jakub Dvorský coby svou závěrečnou práci na Vysoké škole umělecko-průmyslové. V surrealistických kulisách lesa v ní musí malý trpaslík zachránit svou domovskou planetku před nárazem meteoritu, který se na ni řítí.

Nejnovější články