První rozšíření pro Atomic Heart vyjde začátkem srpna
zdroj: Mundfish

První rozšíření pro Atomic Heart vyjde začátkem srpna

27. 6. 2023 12:28 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

zdroj: Mundfish

Ruská střílečka Atomic Heart rozhodně patří k letošním příjemným překvapením, jelikož v únoru bavila nejen svým zasazením, ale také hratelností. Tvůrci ze studia Mundfish pak už před vydáním slibovali, že hru rozšíří o několik větších DLC, kdy první představili včera.

Rozšíření ponese název Annihilation Instinct a příběhově přímo naváže na konec základní hry. Podíváte se v něm do zcela nových lokací komplexu i přilehlých bažin, v nichž budete rozkrývat pravdu o skříni NORA, která hlavnímu hrdinovi umožňuje vytvářet zbraně, munici a upgrady. Kromě toho ale potkáte i několik dalších navrátilců z hlavní hry, stejně tak jako zcela novou záhadnou postavu.

V tomto novém kusu příběhu se navíc proti vám postaví zcela nové typy nepřátel. BEAD-D vás budou otravovat především tím, že umí pohotově měnit tvary, zatímco roboti podobní loutkám vás zase dost možná budou strašit ve snech.

Nicméně posílíte i vy, jelikož se zbraňový arzenál rozroste o další dva kusy. The Secateur je zbraň na dálku, která primárně nabízí rychlopalbu, kterou lze střídat s alternativní možností nabíjení projektilů. Klusha je zase dvoučepelová hůl, jež se hodí proti skupinkám nepřátel. Zábavu si také užijete s novou schopností Techno-Stasis, skrze níž zpomalujete čas.

Rozšíření vyjde na všechny platformy 2. srpna. Zakoupit si ho půjde buď samostatně (cena zatím upřesněná nebyla), ale také je součástí Atomic Passu, který získáte koupí Gold a Premium edic hry. Tato „propustka“ vám dá přístup ke všem čtyřem chystaným DLC.

Čekání na nový placený obsah si lze zkrátit díky nové bezplatné aktualizace 1.8.0.0, která vyšla začátkem týdne. Vylepšila stabilitu, ale hlavně přinesla režim New Game+. Ten z opětovného průchodu hrou udělá nemalou výzvu, kdy musíte využít všech dříve odemknutých schopností a zbraní, abyste dokázali přežít proti ještě silnějším nepřátelům, kteří jsou imunní vůči různým útokům. K jejich rozeznání vám pomůže aura, která se kolem nich objevuje.

Nejnovější články