První hrou studia veteránů z CD Projektu bude temné fantasy RPG Dawnwalker
zdroj: Rebel Wolves

První hrou studia veteránů z CD Projektu bude temné fantasy RPG Dawnwalker

16. 1. 2024 10:20 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

O vzniku studia Rebel Wolves jsme vás informovali už bezmála před dvěma lety, kdy Konrad Tomaszkiewicz, mimo jiné šéf vývoje Zaklínače 3, dal společně s dalšími kolegy z CD Projektu dohromady nový samostatný tým. Ten tehdy rovnou i oznámil, že pracuje na temném fantasy RPG v Unreal Enginu 5, nyní však dává na vědomí, že se hra bude jmenovat Dawnwalker. Vedle názvu zveřejnil také nový koncept s kouřovým bojovníkem a pracovní verzí loga chystané hry.

K oficiálnímu ohlášení Rebel Wolves přistoupili poté, co se zkazky o názvu na konci minulého roku objevily na sociálních sítítch. Konkrétně se s nimi na X vytasil herní insider Kurakasis, který na základě zaregistrovaných ochranných známek a domén odhalil, že studio s největší pravděpodobností chystá singleplayerové RPG v otevřeném světě pro PC a příští generaci konzolí s názvem Dawnalker: Origins. Dle jeho informací by mělo jít o první díl chystané série.

Šéf studia Konrad Tomaszkiewicz se před rokem v rozhovoru pro polskou síň slávy herního vývoje nechal slyšet, že chystaný debut Rebel Wolves nebude tak obrovskou hrou jako třetí Zaklínač, ale bude mít spoustu questů. Naznačil, že velikostně by se hra mohla podobat datadisku O víně a krvi, soustředit se pak chce primárně na vyprávění příběhu.

Vývoj Dawnwalkeru prý čerstvě postoupil do fáze alfy. O více informací by se Rebel Wolves chtěli podělit během letošního roku.

Nejnovější články