Příběh Alan Wake 2 bude pořádné monstrum, slibuje Sam Lake
zdroj: Remedy

Příběh Alan Wake 2 bude pořádné monstrum, slibuje Sam Lake

11. 7. 2022 12:29 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Alan Wake si s pokračováním svého příběhu dal pořádně načas a k oznámení druhého dílu došlo více než deset let po vydání debutu značky. Na loňských Game Awards jsme navíc viděli jen kratičký a moc neříkající teaser, od té doby je finské vývojářské studio Remedy zticha.

Nyní se alespoň na sociálních sítích probral kreativní ředitel projektu Sam Lake a prohlásil, že příběh nebude žádnou jednohubkou. Popisuje ho jako pořádné monstrum a na společné fotografii se scenáristou Clayem Murphym předvádí hromadu popsaných papírů. Murphy byl v minulosti hlavním scenáristou rozšíření Foundation a AWE pro akci Control a za svou práci byl také nominován na cenu BAFTA.

Remedy už v minulosti potvrdili, že pro pochopení příběhu pokračování nebude zapotřebí znalost děje prvního dílu, novinka ovšem podstatně rozšíří jeho mytologii. Zároveň už nepůjde o akční adventuru s mysteriózní atmosférou, ale o plnotučný survival horor. Na konkrétní popis herních mechanismů a hratelnosti si ovšem ještě musíme počkat.

Hra měla být původně blíže představena letos v létě, studio se ale nakonec rozhodlo prezentaci odložit, aby se mohlo plně soustředit na probíhající práce. Alan Wake 2 by měl vyjít někdy v příštím roce na PC a aktuální generaci konzolí.

Nejnovější články