zdroj: Youtube / Double Fine

Podívejte se na dokument o vývoji Psychonauts 2

13. 2. 2023 13:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Studio Double Fine, které stojí za výbornou sérií kreativních plošinovek Psychonauts a řadou dalších originálních titulů, si připravilo obrovskou nálož obsahu z více než šest let trvajícího vývoje Psychonauts 2. Nejde přitom o nějakou hodinovou jednohubku. Tým na svém kanále na YouTube zveřejnil rovnou 32 epizod, které vám vezmou více času než kdejaký televizní seriál. Na trailer k dokumentární sérii se můžete podívat výše.

Dohromady mají rozhovory, vývojářské deníky a komentáře přes dvacet hodin stopáže. Divákům představí nejen tlak a příliš vysoké ambice, které stály za stvořením pokračování oblíbené skákačky, zachycuje i finanční obtíže nebo technické překážky, ale taky humor a vášeň spjatou s herním vývojem. To vše navíc v době, kdy svět kolem nás měnila pandemie covidu.

Není to poprvé, co studio legendárního vývojáře Tima Schafera dává nahlédnout pod pokličku. Podobná dokumentární série vznikla už před sedmi lety, kdy studio vydalo adventuru Broken Age.

Plošinovka Psychonauts 2 si v dobové recenzi od Šárky zasloužila velmi výjimečný plný počet bodů. Zároveň jde podle Double Fine o jejich nejprodávanější a nejlépe hodnocenou hru

Nejnovější články